Balkan Magazin

Crnogorski penzioneri dobijaju od države 250 € za praznike, jedini uslov da su stariji od 100 godina

Stari penzioner
Ilustracija, Foto: Sujata Setia

Crnogorci sa ponosom nose titulu najvišeg naroda na planeti, a naše komšije, posebno one iz planinskih predela ove male mediteranske zemlje, poznate su i po svojoj dugovečnosti.

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore je 19. decembra odlučio da obraduje one baš najstarije lepim poklonom povodom nastupajućih praznika, međutim, nekako ne verujemo da će to drastično isprazniti budžet.

Naime, fond je uplatio korisnicima prava na penziju po 250 evra, ali samo onima koji su napunili 100 i više godina, uz želju da im nova godina donese mnogo zdravlja i sreće, saopštili su iz ove institucije, a prenosi Nova.

Najstarija penzionerka, kako je precizirano, ima 106 godina, prenosi portal Jadran Boka.

Vršilac dužnosti direktora Fonda PIO Ranko Aligrudić je naveo da je ova institucija u potpunosti posvećena penzionerima, vodeći računa o svim kategorijama korisnika prava i nastojeći da u granicama svojih mogućnosti, u punom kapacitetu, na najbolji mogući način uvaži njihov trajni doprinos društvu.

– Zato nas raduje činjenica da smo i u ovoj godini u mogućnosti da uručimo ovu posebnu čestitku stogodišnjacima, a nadamo se da će ova aktivnost postati i tradicija Fonda – naveo je Aligrudić i čestitao svim penzionerima i građanima Crne Gore novu 2023. godinu i poželeo im mnogo zdravlja i sreće.

Iz Fonda PIO su precizirali da su najstarijim penzionerima sredstva uplaćena u ponedeljak, na način na koji primaju redovnu penziju, odnosno preko odabrane banke ili Pošte Crne Gore.

Izvor: Nova

Deda Stanoje podigao penzionerski kredit, pa gorko zažalio: „Zašto mi ovo niko nije rekao?“

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

26 Shares
Share via
Copy link