Balkan Magazin

„Tražite hanzaplast na komad i apartaman s pogledom na more za 20 €“ (VIDEO)

773603_w-55515204_ls
Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Na pomolu novi rat između crnogorskih ugostitelja i srpskih turista.

Popularna TikTok stranica iz Crne Gore objavila je kratak video u kojem je prikazano „kako turisti očekuju da im izgleda letovanje u CG“.

„Apartman sa pogledom na more 20 evra. Ležaljke ceo dan 5 evra. Sveži morski plodovi 7 evra. Rent a car 20 evra. Svaki dan nova posteljina“, opisali su oni „nerealna“ očekivanja gostiju i zapitali se: „Ima li istine ođe? Jes da znamo nekad uštinut za novčanik, ali sam znao palačinke van Crne Gore platit 10€, a ne što drugo“.

@montenegrinbeauty Ima li istine ođe? 😄 Jes da znamo nekad uštinut za novčanik, ali sam znao palačinke van Crne Gore platit 10€, a ne što drugo. 😂🤞 #crnagora #ljeto #putovanje #montenegro #zanimljivo ♬ original sound – Montenegrin Beauty

No, kako kažu, u svakoj šali ima malo šale. Tako su video razumeli i gledaoci, sudeći po komentarima kojima su ga zasuli.

„Ne brate. Očekujemo da nas ne mrzite što smo došli, da se nasmejete, da nas ne gledate kao hodajuće novčanike… Pa da se i vratimo. A troši se svuda“, napisao je jedan od korisnika ove mreže, na šta su se nanizali brojni besni komentari srpskih turista na račun cena i kvaliteta usluge na crnogorskom primorju.

„A u stvari dobiju: ležaljka 30e, neljubazan i nadrkan konobar, prljava plaža i soba za 50e u kojoj nema vode“.

„I to je preskupo, za vaše (ne)gostoprimstvo.“

„Kako Crnogorci očekuju: apartman bez vode 300 eura, ležaljka 100 eura, morski plodovi 70 eura – mušlje i pasta, renta bike 100 eura“.

„Brate, to možda poneko očekuje, a ne svi turisti. A što se cijena tiče, jeste skupo. U Grčku ležaljku dobijem besplatno čitav dan (ako poručim piće).“

„I vi na “Vračar” da rentate gajbu za 100€ i da pijete hajneken za 2€, tako da gledajte svoja posla, Grcka za vas Hawaii lično i personalno“.

„A kako Montenegrini očekuju da im izgledaju turisti? Da uplate cijelo ljetovanje, da uplate 200 piva, 10 lježaljki, 5 suncobrana… A da uopšte ne dođu.“

Crnogorski domaćini odgovaraju prozivkama „paradajz turista“: „Tražite hanzaplast na komad, testere za spf kremu da ne kupujete celu bocu. Ljudi mi ne radimo celu zimu, već imamo sezonu.“

I, po običaju, čini se da se ova rasprava nastavlja u nedogled, a Crna Gora ostaje najpopularnija letnja destinacija među Srbima.

Izvor: Nova.rs

Jagnjeća brigada na plaži Jaz, motorizovan ražanj i modernizovan balkanski turizam

Share via
Copy link