Magazin Putovanja

Crna Gora nikad jeftinija, apartman za četvoro od 20 €, pivo od 2 €, restorani kao u Beogradu

velika plaža
Foto; Privatna arhiva

Letnja sezona na crnogorskom primorju je počela. More je toplo a ugostitelji spremni za novu sezonu. Cene smeštaja u junu su bile nešto niže, te u većini mesta važe nove od jula, a one koji letovanje vole da provedu u Budvi obradovaće informacija da su cene smeštaja niže u odnosu na ranije sezone.

U marketima su cene za nijansu više od onih u Srbiji. U restoranima su cene takođe nešto više u odnosu na prošlu sezonu. Podsećamo, za ulazak u Crnu Goru nije potreban PCR test a granica se može preći i sa ličnom kartom.

Cene ležaljki na popularnim plažama se kreću od 7 do 10 evra. Za baldahin na Velikoj plaži potrebno je izdvojiti 15 evra dok je cena za suncobran i dve ležaljke cena 10 evra po danu. Za kafu i flašicu vode ovde je potrebno izdvojiti oko 3 evra, dok se cene piva kreću između dva i 4 evra.

Smeštaj

Zavisno od mesta koje ste izabrali cene su različite. Tradicionalno, nešto su niže u Sutomoru, gde se apartman za 4 osobe može iznajmiti po ceni od 20 do 25 evra. U Ulcinju je slična situacija, cene u junu su se kretale od oko 10 evra po osobi po noćenju dok ce u julu važiti cene koje su važile i prethodnih godina. Apartman za dvoje po ceni od 20-30 € po noćenju, dok za 4 osobe od 40 do 50 evra po danu.

Slične cene za prtivani smeštaj važe i u Herceg Novom, dok za hotelski smeštaj tokom jula će se cena noćenja sa doručkom u hotelima sa dve i tri zvezdice kreće između 20 i 35 evra, dok se doplata za obroke kreće od 3 do 7 evra po osobi. U hotelima sa 4 zvezdice polupansion košta od 40 do 60 evra. U hotelima sa 5 zvezdica cene se kreću između 95 i 115 evra po osobi za noćenje sa doručkom i svim dodatnim uslugama, piše Blic.

Prema rečima turista koji trenutno borave u Budvi, cene smeštaja u ovom popularnom turističkom centru su nešto niže u odnosu na ranije sezone. Zbog velike konkurencije zbog novoizgrađenih smeštajnih kapaciteta, vlasnici su bili primorani da snize cene.

Hrana

Cene u marketima su nešto više u odnosu na cene u Srbiji i variraju od mesta. Prema rečima naše sagovornice, cene u marketu kod Svetog Stefana su više u odnosu na cene za iste artikle u Budvi.

Cene u restoranima pariraju cenama u Beogradu. U nekim mestima su više u odnosu na ranije, ali to su izuzeci.

Prevoz

Cene za avionske karte Beograd – Podgorica su standardno visoke i kreću se od oko 14 hiljada dinara i više. Autobusom do Crne Gore koštaće vas između 4 i 5 hiljada dinara u oba pravca.

Za vozače je važno da znaju da je saobraćajna kontorla pojačana te da se pridržavaju ograničenja i obavezno vezuju pojas ukoliko ne žele dodatne neplanirane troškove.

Uživo sa crnogorske obale: Sezona se zahuktava, najviše gostiju očekuju iz komšiluka

Julija Vojinović

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Wow, stvarno nikad nisu bile ovako niske cene. Spremam se uskoro da krenem tamo, pa malo gledam ovakve članke. Hvala na ovako iscrpnim informacijama. Herceg Novi je moja velika ljubav, najradije bih sutra pozvala medjunarodne selidbe pro move i odselila se tamo. Ali, nikad se ne zna…
    S obzirom na ovako niske cene ovog leta, moći ću da ostanem duže. Super! 🙂

292 Shares
292 Shares
Share via
Copy link