Magazin Svet

Gola žena prošetala usred grada i fotkala se ispred svetinje (VIDEO)

gola zena
Printscreen/Youtube/Amalfinotizie

Ponašanje turista je često alarmantno, puni su nepoštovanja prema mestu na kom se nalaze i ne mare za lokalno stanovništvo, a o tome svedoči i najnovija vest sa Amalfi obale, gde se jedna turistkinja slikala gola ispred katedrale.

U snimanju na stepenicama ispred katedrale u Amalfiju učestvovale su tri osobe koje će sad, kako prenosi CNN, da odgovaraju za „opscene radnje“.

Scena je snimljena oko 7.30 ujutro, a nepoznata ženska osoba, obmotana samo crvenim platnom, pozirala je ispred ulaza u katedralu izgrađenu 1067. godine

Ovo je izazvalo burne reakcije mnogih, a istoričarka umetnosti i pisac Laura Tajer, koja piše blog „Ciao Amalfi“, tvrdi da je scena uvredila stanovnike.

– Šokantno je to što se dogodilo ispred crkve. Duomo je mesto bogosluženja i mesto koje stanovnici jako cene. Ta katedrala i ulaz u nju imaju posebno mesto u uspomenama lokalnog stanovništva. Bronzana vrata podsećaju na dane Republike Amalfi. Ova vrata se otvaraju za procesije, za venčanja, za sahrane, trenutke koji čine život – napisala je Laura.

Katedrala je posvećena apostolu svetom Andriji, a njegove relikvije se navodno tu i čuvaju od 1206. godine.

Izgrađena je tokom procvata Amalfija kao pomorske velesile koja se suprotstavljala Đenovi, Veneciji i Pizi.

Ovakvo nepoštovanje svetinja, znamenitih građevina i lokalnog stanovništva jedan je od razloga za sve jače mere italijanskih vlasti koje se odnose na sve strane državljane koji borave u njihovoj zemlji.

Izvor: Blic žena

 

Luftika ##

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

16 Shares
Share via
Copy link