Srbija Vesti

Čovek kojeg je pretukao kum Nebojše Stefanovića: To je organizovani kriminal u vrhu države

Nakon što je uhapšen Goran Papić, doskorašnji zamenik načelnika SBPOK-a i kum ministra odbrane Nebojše Stefanovića, mediji pokušavaju da dođu do ekskluzivnih informacija šta je sve protivzakonito činio dok je bio visoko pozicionirani službenik MUP-a.

Istog dana ponovo je pokrenuta priča o prošlogodišnjem prebijanju Dejana Pejovića, vlasnika restorana „Jahorina“, koji za svoje povrede optužio upravo Papića.

On je nastradao, kako sam kaže, samo zato što je otvorio „Jahorinu“ pored restorana koji drži otac uhapšenog Papića. Veruje da  je njegova prijava tada skrajnuta sa dnevnog reda jer je Papić bio deo zajedničkog državnog kriminalnog projekta , a smatra da se sada ponovo potegla priča zbog toga što je na delu cepanje i čistka unutar njihovog klana.

Prilikom podnošenja prijave njega je u stanici policije dočekao inspektor Aleksandar Stepanović zvani Stepa, koji je pokušao, kako kaže, da ga nagovori da prizna kako je za batine koje dobio „sam kriv“.

– Kada sam izneo dokaze da su oni jaka kriminalna grupa nakon što su me tukli, niko nije reagovao, jer je to tada bila ista strana. To je bio organizovani kriminal u vrhu same države. Sada, kada su se suprostavili jedni drugima, kada je klan vladajuće SNS stranke zaratio sa ovim klanom, onda su počeli da ih čiste. A to što se niko nije osvrtao na to što sam ja pričao je sramota teška. Ali šta da kažem više kada ste i sami videli kako je prošao slučaj ‘Savamala’, što bi moj prošao drugačije – rekao je Pejović za portal Nova.rs.

Upire prstom na Tužilaštvo jer mu nije jasno za šta Zagorka Dolovac i Ivan Sunarić, kojem je određen njegov slučaj, primaju platu iz budžeta države.

– Goran Papić je samo jedan od primera, manifestacija lošeg rada države. Samo jedan pipak kriminalne hobotnice. Zanima me šta sad radi tužilac Ivan Sunarić, za šta on prima platu? On hoće da zataška moj slučaj slučaj, gurnuo ga je sa strane i nijednom me nije pozvao za godinu dana. Za šta on i Zagorka Dolovac primaju platu, neka gukne ona više, ako smatra da je to njen posao. Na toj listi je i javni tužilac u Priboju. U Priboju su prodavali srednjoškolske diplome za 700 evra. Ceo grad to zna. Tu je i Papić kupio svoju, a oni ćute – ističe vlasnik restorana “Jahorina”.

Dodaje da je na njemu izvršeno 14 krivičnih dela, a s obzirom na kasnije postupanje policije i preko 20 istih dela.

– Kada sam ja prijavio Papića on je imao 14 krivičnih dela, a sada ih ima više od 20. Šta više da kažem! Ovo je zemlja u kojoj advokat SNS-a Vladimir Đukanović brani najveće narko dilere iz “Jovanjice”. Recimo, u Nemačkoj, da advokat Angele Merkel brani narko bosove bi bio skandal. To ne bi moglo ni da se dogodi. Ili ste na jednoj ili drugoj strani. A ovde je sve i više nego jasno – uverava Dejan Pejović.

Goran Papić je na mesto zamenika načelnika SBPOK-a podneo ostavku nedugo po preuzimanju Ministarstva unutrašnjih poslova od strane Aleksandra Vulina, a pre četiri dana je uhapšen zbog indicija da je sarađivao sa Veljkom Belivukom.

Takođe je objavljeno da je Papić vrtoglavo napredovao do ovog mesta u SBPOK-u bez jednog jedinog dana policijske škole i to sve za vreme rokovođenja Nebojše Stefanovića i Dijane Hrkalović u MUP-u.

Uhapšen Goran Papić: Bivši zamenik načelnika SBPOK-a, najbliži saradnik i kum Nebojše Stefanovića

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
28 Shares
Share via
Copy link