cizme 2019
Magazin Moda

Čizme i cipele za jesen i zimu 2018/2019.

Pogledajte koje su čizme u trendu za jesen - zimu 2018 / 2019. Neki modeli su smeliji, neki svedeniji ali uz ove čizme za zimu 2019. nećete pogrešiti.

Ako imate kvalitetne cipele, završili ste 50% posla oko (dobrog) stajlinga. Ovo modno pravilo važi od davnih dana i ne menja se kakav god da je diktat sezone, ali to ne znači da ovaj svojevrsni ženski fetiš ne podleže trendovima.

Dizajneri su za jesen i zimu 2018/19. prikazali svoje favorite, držeći se pravila koje poslednjih decenija vlada modnim pistama – “sve je dozvoljeno, ali ako želite da budete u toku, evo, ovo je pravac”.

Dakle, u zavisnosti od ličnog stila i, naravno, mogućnosti, pogledajte cipele i čizme koje su “domaći zadatak” i pokušajte da se uklopite.

MAŠNE I VEZICE

Smele, upadljive, dramatične, zavodljive, lude…

Mašne su dominantan detalj na cipelama i čizmama ove sezone, bilo da je reč o dnevnom ili večernjem stajlingu. Od satena, na baletankama ili finim sandalama s visokom štiklom (koje se nose na punije čarape!), ili pomalo grube na čizmama, svejedno, obavezno nabavite bar jedan par obuće s ovim ukrasom.

Međutim, ako vam ovaj trend ne godi, imate alternativu – cipele i čizme na šniranje, koje su takođe veliki hit.

ZOV DIVLJINE

Animal 1

U ovogodišnjim kolekcijama Balensijage,Toma Forda, Versaćea i Roksande Ilinčić dominira obuća sa printom zebre, zmije i krokodila.

animal 2

To definitivno ne mora (ali može) da bude skupocena koža ovih životinja, već samo materijal odgovarajuće teksture, ukrašen motivima koji podsećaju na njih.

animal 3

MODERNA KAUBOJKA

Ne, ovde nije reč o tradicionalnoj obući momaka sa Divljeg zapada, od grube, debele kože, već o glamuroznoj, varijanti dekorisanoj čarobnim aplikacijama, svetlucavim kamenčićima, srebrne ili ultramoderne ljubičaste, kakve predlažu Armani i Dolče i Gabana.

kaubojke

No, oblik je pravi i nema dileme – to su definitivno kaubojke, ali one namenjene damama koje insistiraju na prefinjenijem stajlingu, a savršeno se slažu s jednostavnim sakoom od pliša i, naravno, farmerkama.

GLOMAZNE PATIKE

patike 3a

Dopadalo vam se to ili ne, ali masivne, rućne patike ne izlaze iz mode: i dalje su ultimativni komad za partijanje jer su neverovatno udobne, pritom se, obogaćene svetlucavim ukrasima i zanimljivim pačvork kombinacijama, u najneverovatnijim bojama mogu uklopiti i u najglamurozniji stajling.

patike 3

Ipak, Stela Makartni je malo “stala na loptu”, pa predlaže jednostavnije modele, koji će, po svemu sudeći, obeležiti narednu sezonu.

OD PRSTIJU DO PETE

Iako su se na nedeljama mode širom sveta mogle videti cipele i čizme “u špic”, ovogodišnji trend jesu kvadratni vrhovi i puna (često naslagana), iskošena peta u obliku kvadra ili valjka, koje su preferirale kuće Aleksander Kvin i Viktorija Bekam.

kvadratni vrh 1

Naravno, bilo je i originalnijih predloga – takozvanih arhitektonskih potpetica vrlo neobičnih oblika, koje su lansirali Balmen i Dolče i Gabana.

ILI KRATKO, ILI DUGAČKO

Ok, ako volite čizme do kolena, nećete biti potpuno aut jer su kreatori prikazali i takve modele, ali hit sezone jesen zima 2018/19. jesu one koje sdu do gležnja, ili do polovine butina, po mogućnosti u što luđim bojama.

cizme do gleznja

Salvatore Fergamo predlaže “visoke, visoke” vrištavo zelene, ravne, dok Oskar De la Renta preferira “lonac” boju.

S druge strane, čizme do gležnja, bilo da je reč o kaubojkama, ili “običnim” modelima, dominirale su kolekcijom Prabala Gurunga, glavnog dizajnera kuće Živanši, ali i drugih kreatora.

cizme do gleznja

Moderne su sve boje, no, ne treba zaboraviti da je hit ove jeseni i topla smeđa.

NEZAOBILAZNI FLORAL I KARO

Nema revije na kojoj se ne pojavi bar nekoliko komada u karo dezenima, ali ove godine, popularni print bio je glavna atrakcija na cipelama i čizmama.

karirano 1

Balensijaginim modelima dominira žuta, dok Fendi preferira sivo, mada ima i klasičnih kombinacija koje prate tradicionalni škotski pled.

karirano 3

Printovi s jesenjim cvećem takođe su ultimativni trend, a dominiraju u kolekcijama D&G i Alberte Fereti.

karirano 2

KOMBAT

Savršeni u kombinaciji sa farmerkama ili mini suknjom, “borbeni” modeli cipela i čizama vraćaju se na velika vrata.

Modna kuća Kloi izbacila je na tržište fenomenalne modele u narandžastoj boji s čipkom, dok je Sportmak dao prednost crnim komadima s malom platformom, a svi su namenjeni odvažnim, energičnim damama sa stavom.


Predstavili smo vam najaktuelnije čizme i cepele za predstojeću sezonu, pomoću kojih ćete sigurno biti u trendu sezone jesen/zima 2019.

Modni trendovi za zimu 2018/2019 godine

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Angelina Čakširan

Angelina Čakširan

Novinarka, reporterka koja za 40 godina karijere uvek stiže tamo gde drugi nisu ni pomišljali da može da stigne. I uvek donese najluđe priče, sa jednakom energijom i zanosom. Više puta nagrađivana. Doživotno rokenrol!

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš