ciscenje-keja
JKP Čistoća
Novi Sad Vesti Novi Sad

Bute dobri: Pridružite se akciji čišćenja Keja

Udruženje “Bute Dobri” organizuje akciju čišćenja Keja Žrtava racija u subotu, 21. jula, u 5 ujutro. Inspirisano sličnim akcijama, ali sve češćim ružnim slikama grada organizuje akciju čišćenja šetališta novosadskog Keja od smeća koje ostane nakon što se uglavnom vikendom okuplja veliki broj mladih ljudi.

Ovom akcijom cilj je skrenuti pažnju mladima da je neophodno imati svest ne samo o zaštiti životne sredine već i o ljubavi prema svom gradu. Kako kažu iz Udruženja, uvereni su da se na Keju okuplja pre svega normalna i pristojna omladina, kojoj samo treba skrenuti pažnju i pravilno je usmeriti.

“Početak akcije zakazan je za subotu u 5:00 časova ujutru na Keju Žrtava racije kod spomenika. Pozivamo sve Novosađane da nam se pridruže a obezbedićemo sve što je neophodno (džakove, rukavice, osveženje),” kaže Dane Basta, organizator akcije.

Udruženje za mlade “Bute Dobri” zvanično je osnovano u februaru ove godine, ali kao neformalna grupa građana funkcioniše već nekoliko godina.

Članovi udruženja su spoj mladosti i iskustva, dakle mladi momci od 16-18 godina pre svega iz Bloka, kao i nekoliko „starijih“ koji već imaju dugogodišnje iskustvo u društveno angažovanom radu i koji su već zasnovali svoje porodice i žele da na mlađe prenesu svoja iskustva.

Kuda izlaziš? Idem na Kej

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Share Follow Tweet Share Share