Magazin

Četnički vojvoda Đujić bi bio ponosan na svog praunuka i njegovih 17.000 sledbenika

Šljokičavi Dane ne bi bio ništa drugačiji od drugih momaka koji uživaju u svojoj slobodi i žive svoj život baš onako kako žele da ne postoji jedna sitnica koja ga vezuje za Srbiju.

Naime, ovaj mladi dečko je praunuk četničkog vojvode sveštenika Momčila Đujića. Koliko su različiti, jasno se vidi s fotografije, ali tu je i jedna sličnost – obojica imaju sposobnost da okupe veliki broj sledbenika.

Dane na svom Instagram profilu “GlitteryDane” deli prilično eksplicitne fotografije i ima čitavu vojsku folovera, njih 17.000.

Dane očigledno živi život neopterećen prošlošću, oslobođen tereta lika i dela svog dede popa Đujića.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dane (@glitterydane)

Danetov deda Momčilo Đujić, srpski sveštenik proglašen za “četničkog vojvodu”, predvodio je značajan deo četnika na području severne Dalmacije i zapadne Bosne tokom Drugog svetskog rata. Nakon rata emigrirao je u Ameriku i stacionirao se u Kaliforniji, gde i danas žive njegovi potomci. Momčilu su nove jugoslovenske vlasti u odsustvu sudile i osuđen je za ratne zločine uz optužnicu za kolaboraciju i odgovornost za smrt oko hiljadu i po ljudi u toku rata.

Iz Kalifornije Đujić je igrao značajnu ulogu u srpskim emigrantskim pokretima a sa drugim proteranim četničkim borcima osnovao je pokret “Ravna gora”. Kasnije se povukao u San Markos i posvetio se pisanju pesama i dosetki koje je objavljivao u Americi i Srbiji, piše Blic.

Njegov unuk Dane na Instagramu im skoro 17.000 pratilaca. Sa njima nesebično deli prizore iz svog života, njegova strast su šminka, kostimiranje i fotografija, a moto: “Kad si u dilemi, samo dodaj šljokice” (When in doubt, just add glitter).

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dane (@glitterydane)

Brojne eksplicitne slike mahom prate uvredljivi komentari na srpskom, na koje Dane ne odgovara. Samo doda šljokice i ne obazire se. Stoga ako vam i pada na pamet da kažete nešto ružno, nemojte jer reći ćete samo o sebi.

147 golorukih krenulo je na čuvare logora i bodljikavu žicu 105 je uspelo

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

529 Shares
529 Shares
Share via
Copy link