Magazin

Ćerka Uliksa Fehmiua i Snežane Bogdanović očarava svojom lepotom i talentom

nika-uliks
Printscreen/Instagram

Osim što nosi gene porodice koja je ostavila trag ne samo u kulturi ovog podneblja nego i šire, i samo ime Nike Fehmiu asocira na uspeh.

Njen deda Bekim Fehmiu bio je prvi istočnoevropski glumac koji je zaigrao u Holivudu u vreme „Hladnog rata“. Kao velika zvezda bivše Jugoslavije, ovenčan slavom koju mu je doneo film „Skupljači perja“, sarađivao je sa Džonom Hjustonom, Avom Gardner, Šarlom Aznavurom…

Nikina baka Branka Petrić i u 84. godini aktivno se bavi glumom. Roditelji Snežana Bogdanović i Uliks Fehmiu vodeći su glumci svoje generacije, pa iako duže od dve decenije žive u Americi, nisu izgubili kontakt sa rodnom zemljom.

bekim-fehmiu
Bekim Fehmiu/Foto: Profimedia

Njihova jedinica Nika rođena je 1995. u Njujorku. Mada nije krenula glumačkim stopama karakterističnim za njenu porodicu, ostala je u filmskom biznisu – piše scenarija i režira kratke filmove.

‒ Nika je svoj gazda i radi svoje filmove. Pokušavamo kao roditelji da joj damo prostor da se bavi čime želi, mada kao svi roditelji mislimo da znamo najbolje ‒ iskrena je Snežana Bogdanović. Ona je izabrala ime za ćerku, koja je nasledila njenu lepotu.

‒ U našoj ćerki izmešale su se sve tri religije sa ovih prostora. Nika je boginja pobede, ime se sreće svuda, a kod nas ga ima na primorju.

‒ Kada se Nika rodila, promenio se ugao gledanja iz koga sam posmatrao sopstveni život. U svojoj ćerki vidim neko nova doba, ne zato što je rođena u Americi, već zato to je ovo vreme nezamislivog razvoja tehnologije i komunikacija koji stvara novi svet. Današnja deca imaju šansu da sutra budu bolja ‒ rekao je Uliks u jednom intervju o ćerki, koja ga često prati na važnim dešavanjima, pa je tako prošlog leta prošetala sa njim crvenim tepihom čuvenog „Sarajevo film festivala“.

Porodica Femihu dolazi u Srbiju kad god im se ukaže prilika, a Snežana i Uliks ne kriju sreću što njihova ćerka ima priliku da upozna različite svetove.

uliks-nika-snezana-branka
Foto: Boško Karanović

‒ Nika deo leta svake godine provede u Beogradu, a drugi u Novom Vinodolskom, na moru, odakle je poreklom moja mama. Ona mnogo voli tu kombinaciju ‒ otkrio je Uliks, koga svakog vikenda gledamo u ulozi inspektora Petra Ćirića, glavnog junaka nesvakidašnje serije „Crna svadba“, prenosi Hello!.

Uliks Fehmiu: Bio sam zvezda, a pristao sam da zarađujem za život praveći hleb

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

52 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap