Magazin Putovanja

Tiktokerka frapirana cenama na Hvaru: „40 evra za ležaljku, da li se šalite?!“ (VIDEO)

turistkinja-na-hvaru

Hvar svake godine privuče pažnju na hiljade turista, a cene su otišle u nebesa. Prosečna hrvatska četvoročlana porodica teško da može da priušti i izlet na Hvar, a ne nekoliko dana odmora.

Tiktokerka Niav požalila se na cene na Hvaru. U poslednjem videu koji je objavila na toj društvenoj mreži ispričala je kako je poslednji put na Hvaru bila pre četiri godine. Sad, kad se ponovo vratila, šokirala se cenama.

– Ležaljka 40 evra?! – zavapila je, prenosi zagrebački 24sata i dodaje da su je mnogi u komentarima podržali i napisali da su cene stvarno previsoke. Ipak, bilo je i onih koji su je kritikovali.

– Pa dobro, šta očekuje, zna gde je došla, u skupi bar – odbrusio joj je jedan lokalac.

Tiktokerka Niav je iz Kalifornije. Kako je napisala u opisu svog profila, zaljubljenica je u putovanja.

– Kad sam imala 18 godina, otišla sam na svoje prvo solo putovanje širom Evrope i odlučila da se preselim u London. Poslednjih pet godina živim od turizma širom Londona, Hrvatske i Australije – napisala je Niav koja je 2019. pokrenula biznis digitalnog marketinga online kako bi mogla da putuje i radi iz svake zemlje.

@mylifeincroatia

I’m sorry, but whaaaattt?! Hvar is wild🤯 #hvar #hvarisland #hvarcroatia #croatiatravel

♬ original sound – Niav in Croatia ✨

– Pošto sam dve godine bila u „lokdaunu“ u Australiji, kupila sam kartu za Hrvatsku. Zaljubila sam se u tu zemlju. Odlučila sam da ta zemlja postane moj dom do daljeg – zaključila je.

I domaći ljuti na visoke cene

– Najsunčanije ostrvo u Hrvatskoj – tako ga nazivaju.

Hvar svake godine privuče pažnju na hiljade turista, a cene su otišle u nebesa. Prosečna hrvatska četvoročlana porodica teško da može da priušti izlet na Hvar, a ne nekoliko dana odmora.

Cena običnog komada pice u pekari penje se i do 5 evra, dok za picu u nekom od restorana morate da izdvojite oko 15 evra.

Suncobran i ležaljke na plaži poseban su luksuz, a cene se penju čak do 40 evra po ležaljci.

Ako želite da se malo opustite u vrućim letnjim noćima, pripremite dobro i novčanik jer cene alkoholnih pića idu od 10 evra naviše – priča jedna Splićanka koja često poslom putuje na Hvar.

Cene na obali su razbesnele i Hrvate koji su letovali u Rovinju.

– Evo vidite, 130 evra za ležaljke i suncobran. Previše… – kaže jedan od njih.

Na hrvatskom ostrvu nova pravila ponašanja, zabranjeno ostavljanje smeća i upotreba zvučnika na plaži

Izvor: 24sata.hr

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link