Magazin Putovanja

“Sela sam na piće na Zlatiboru i zanemela kada sam videla cene” (FOTO)

zlatibor setnja
Foto: RINA

Četiri kafe i četiri soka plus jedna rakija – skoro 5.000 dinara.

Praznični provod na Zlatiboru goste košta, čak i kad nemate neke preterane prohteve.

– Jako je skupo. Sela sam na kafu i sledila se kad je stigao račun – ispričala je Slavica iz Čačka koja je na doček Nove godine s porodicom otišla na tu planinu.

Kaže da su za devet pića u restoranu hotela platili 4.950 dinara. Ali nisu to bila neka specijalna pića. Oni tu sumu izdvojili za četiri koka kole, isto toliko kafa i jednu rakiju od kajsije, piše Nova.

– Pre dolaska u taj hotel svratio sam u jednu piceriju na Zlatiboru da pojedem nešto. Jedna pica staje 1650 dinara, a najpopularniji sok, dakle koka kolu sam platio 520. Ja ne znam da li su oni podigli cene imajući u vidu da je bio doček Nove godine, ali stvarno je premnogo čak i za one sa dubokim džepom – kaže Dragan iz Čačka za Nova.rs.

Proveravali smo i ostale cene u prazničnim terminima na ovoj planinskoj lepotici i došli do zaključka da je ima mesta gde su ipak malo umereniji sa iznosima koje treba izdvojiti za piće, ali i hranu.

– U ovom restoranu cena domaće kafe je 260, nes 295, dok espreso bez mleka staje 250 dinara. Probali smo i palačinke, a za porciju smo izdvojili 690 dinara. Moram da kažem da su pice i ovde preskupe, a moja omiljena je bistecca i košta oko 1900 RSD – objašnjava Branislav koji je sa devojkom došao za novogodišnje praznike iz Beograda.

Ipak, kako ističe, bez obzira što se Zlatibor pretvorio u mali grad, ovo mu je omiljena srpska destinacija.

Inače, ako i vas put navede u taj povoljniji hotel, za toplu čokoladu ćete morati da izdvojite 350, kuvano vino 285, kapućino 290, nugat tortu 620 i čizkejk 690 dinara.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Đorđe sa porodicom otišao na Kopaonik, pa odlepio kad je video račun: Litra vode 2.000 RSD, ručak za porodicu 120€

Izvor: Nova

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link