Srbija Vesti

U poslednjim satima 2020. u Vladu Srbije uvukli su se i Čeda i Čanak

U poslednjim danima 2020. Vlada Srbije postala je bogatija za nekoliko novih pomoćnika i državnih sekretara u ministarstvima, što je prošlo prilično neopaženo u domaćim medijima.

Izborom Jasmina Hodžića iz LDP-a, Olene Papuge iz LSV-a, može se zaključiti da su osim Aleksandra Šapića, u Vladu ušli Čedomir Jovanović, kao i Nenad Čanak, koji su se sve vreme predstavljali kao opozicija vladajućoj strukturi.

Rešenjem Vlade Srbije koje je potpisala premijerka Ana Brnabić, nekadašnji pevač u pokušaju Jasmin Hodžić, koji je u poslednjih nekoliko godina politički angažovan u Priboju kao član glavnog odbora LDP Čedomira Jovanovića, postavljen je za vršioca dužnosti pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija u Sektoru za trgovinu, usluge i politiku konkurencije, što je poslednjih dana 2020. godine prošlo gotovo neopaženo.

U istom periodu Olena Papuga, dugogodišnja poslanica i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka, imenovana je za državnog sekretara i Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog kojim rukovodi Gordana Čomić.

Ukoliko je iko sumnjao u namere Jovanovića i Čanka i o tome da sebe predstavljaju kao opoziciju, a ustvari rade u korist vlasti, sada je stigla i zvanična potvrda.

Osim njih dvojice lider SPAS-a Aleksandar Šapić, koji je takođe sebe nazivao “opozcicijom” uveliko se afirmisao kao koalicioni partner SNS-a i Aleksandra Vučića.

Šapić je ostao na funkciji predsednika opštine Novi Beograd i sada “merka” mesto gradonačelnika, a član njegove stranke Ratko Dmitrović ministar je u novoj Vladi, piše portal Direktno.

Nema sumnje da su izbori koji su održani u junu 2020. ogolili namere mnogih političara i napravili jasnu distancu između opozicije i onih koji su zarad viših ciljeva glumili opoziciju.

Kada se hip-hop stavi u službu vlasti, dobijamo Bucketa koji ima mu*a da isproziva opoziciju

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

172 Shares
172 Shares
Share via
Copy link