Magazin Srbija

Čeda Jovanović novi ambasador Srbije u Crnoj Gori?

Ceda-Jovanovic-foto
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Aleksandar Vučić ozbiljno razmišlja da u narednom periodu pošalje Čedu Jovanovića, lidera nestalog LDP za ambasadora Srbije u Crnoj Gori, piše portal Direktno.

Iako odluka još nije doneta, Vučić je svestan da je sadašnja situacija sa bivšim ambasadorom Srbije u Podgorici, Vladimirom Božovićem, neodrživa u odnosima između dve zemlje i da je činjenica da Božović sedi u Beogradu i prima deviznu platu od 4.500 evra mesečno teško objašnjiva osiromašenoj srpskoj javnosti.

S obzirom na to da je Čeda već duže vreme na čekanju na formalni aranžman kod SNS vlasti i da im koristi u napadima na opoziciju i popunjavanje režimskih TV termina, rodila se ideja o Čedinoj ambasaduri.

Istovremeno, Jovanović je duže vreme u ozbiljnim finansijskim problemima i želi da se u službi režima povuče u neku evropsku zemlju na izdašnu ambasadorsku platu.

Iako je, kako piše Direktno, Jovanović primarno hteo u Lisabon za ambasadora, Vučić nije želeo da pomera starog kadra i Tominog prijatelja Olivera Antića, pa je bliži odluci o slanju Čede u Podgoricu.

Istovremeno, Vučić računa i na dobre veze između Čede Jovanovića i Mila Đukanovića, naročito sad kad im je ispunjena, bar privremeno, želja o povratku DPS na vlast u Crnoj Gori.

Jelena Milić postaje ambasador Srbije u Zagrebu?

Luftika

komentara

Klikni da objaviš komentar

1.6K Shares
1.6K Shares
Share via
Copy link