Lifestyle

Ovo sam ja, uradili su mi carski rez u 13. nedelji, izgubila sam bebu i stomak mi je pun rupa

carski-rez

Darija Jelić, blogerka iz Crne Gore, otvoreno je ispričala svoju tešku priču o gubitku bebe i odluci lekara da joj u 13. nedelji trudnoće urade operaciju carskim rezom.

Fotografija koju je podelila i teška priča koju je ispričala potresle su ceo region.

„Ovo sam ja,

Pre tačno mesec dana, 11. avgusta, izgubila sam bebu. Možda bih sve to lakše podnela da se i dalje ne borim sa posledicama, jer je doktorka odlučila da plod ukloni carskim rezom, iako sam bila samo 13. nedelja trudnoće.

Bez ikakve veće pripreme spustili su me u salu, navodno uspavali, a onda sam sve čula i osećala užasne bolove tokom operacije. Izgubila sam veliku količinu krvi.

Bilo je na odeljenju svega – od toga da mi „trudnoću ne bi spasili ni u Hjuston da sam otišla“, preko upale pluća, do toga da je „trebalo da odem kod tog što mi je rekao da mi nije trebao carski“.

I trebalo je, a nisam, i to je moja najveća greška! Trebalo je jer sam tu dobila infekciju reza, što je dovelo do toga da imam dve rupe od dva centimetra, kroz koje mi se bešika vidi i koje su ostale otvorene punih mesec dana!

I ona je sve vreme govorila da je to okej, da to tako treba!

Onda smo, naravno, doduše kasno, potražili drugo mišljenje, tačnije čak tri – i svi su bili šokirani, prvenstveno činjenicom da mi je odrađen carski rez u 13. nedelji, a zatim otvorenim ranama, tačnije rupama na stomaku!

Tri privatnika, sva trojica zgorženi prizorom, odbili su da uzmu i jedan cent. Predložili su mi da opet odrade operaciju, kako bi očistili ranu i ponovo me ušili.

Od trauma koja sam doživela u barskoj bolnici prvo sam odbila, ali juče sam ponovo operisana, naravno, daleko od barske bolnice.

Nosim na sebi mnogo konaca, ožiljaka, trauma, bolova, neprospavanih i preplakanih noći, a sve zbog doktorke koja nije umela, nije htela i znala da odradi svoj posao!

Verovatno sam fenomen u svetu sa odrađenim carskim rezom u 13. nedjelji i, na duže vreme, ugroženim zdravljem!

Srećom, tu je porodica, moja najveća podrška!

Ovo je moja priča, patnja i bol, smeštena u ovih par redova, u najkraćoj verziji!

Dobro obratite pažnju kod kog doktora idete i kako se ophode prema vama, ne dozvolite da vas bilo ko vredja, niti da viče. Pobunite se, reagujte, jer su vaše zdravlje i život u pitanju!“

Što ste ogorčene jer Gobeljić plaća porođaj Kaći 4 hiljade evra?

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

104 Shares
104 Shares
Share via
Copy link