Srbija

Muškarac iz Čačka ukrao novac iz kutije za pomoć bolesnima

lopov kutija za pomoć
Foto: Printscreen

Mlađi muškarac, najverovatnije iz Čačka, ukrao je novac iz kutije koja je namenjena za prikupljanje novčane pomoći obolelima.

Administrator grupe Dnevna doza prosečnog Čačanina, Pavle Jelesijević, kaže da je to toliko nisko i bedno da ne može da veruje svojim očima.

– Čemu li se taj čovek nada. U zemlji gde decu lečimo SMS porukama je našao ‘izvor svojih prihoda’. To je bruka i sramota, objašnjava on, prenosi Nova.rs.

Prema njegovim rečima, krajnje je poražavajuće da postoje osobe koje su sposobne da ukradu kutiju sa novcem namenjenom za lečenje dece.

– Svi znamo da mnogi roditelji ne mogu da priušte skupe operacije i tretmane u zdravstvenim ustanovama. Osoba koja je ukrala novac, naočigled brojnih prolaznika je bila nesvesna da postoje nadzorne kamere, priča Pavle.

On smatra da se to lice nalazi u policijskoj evidenciji i nada se da će uskoro biti otkriven njegov identitet.

– Deci se daje, od njih se ne uzima, a posebno kada su bolesna i nemoćna, smatra on.

Jelesijević se nada da će počinilac dobiti maksimalnu kaznu.

– Ovakav nedostatak ljudskosti i empatije je za svaku osudu i u meni izaziva gađenje. Molim policiju da što pre reaguje, a tužilaštvo da ga najstrože moguće osudi, zaključio je Jelesijević koji nam je ustupio snimak.

Podsetimo, Pavle je onaj mladić koji je prikupio novac i poklonio više od sto novogodišnjih paketića deci na čačanskom području, jer pojedini roditelji nisu mogli da im to priušte.

Izvor: Nova.rs

Kraljevčani su vredno sakupljali novac za lečenje male Anike, a za dve sekunde neko je ukrao kutiju sa prilozima

Share via
Copy link