Magazin

Četiri drugara i jedan „fića“- Iz Čačka do Budve i nazad u kolima starim 46 godina

Fića iz Čačka
Foto: Vlade Marušić/Telegraf

Mnogima je ovih dana na društvenim mrežama privukla je pažnju fotografija „fiće“ čačanskih registracionih oznaka, zabeležena na jednoj od atraktivnih letnjih destinacija, u Budvi.

Telegraf.rs je kontaktirao vlasnika ovog sada originalnog vozila, Vlada Marušića iz Čačka, koji je ispričao kako je došao na ideju da krene na ovako dalek put baš „fićom“.

– Nas četvorica drugara sedeli smo jedno veče i odlučili smo da putujemo za Budvu. Kupio sam ga pre 6-7 meseci od prvog vlasnika, u fabričkom je stanju i nikad ništa nije rađeno na njemu, kao nov je. Imali smo želju da krenemo i jedno veče smo se dogovorili i posle deset dana krenuli – priča Vlade.

Fića iz Čačka
Foto: Vlade Marušić/Telegraf

Kako kaže, kada se vozi po gradu u njemu, prolaznici se zagledaju u vozilo jer je retko i nesvakidašnje.

– Lux model je, star 46 godina, očuvan je i ne nameravam da ga prodam, a pored njega imam još sedam, ali su za sređivanje – rekao je junak ove priče, dodavši da se ljubav prema vozilima rodila sama od sebe i da je živeći na selu na „fići“ učio da vozi.

– Ljubav mi je prema starom automobilu ostala jer sam na njemu naučio da vozim i oduvek mi je bila želja da ga kupim i imam, ali nisam verovao da ću ga naći u tako dobrom stanju – oduševljen je vlasnik sada već ultrapopularnog „fićka“.

Izvor: Telegraf

Nišlija 50 godina ide stopom na koncerte po Evropi da nahrani dušu (FOTO)

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

5K Shares
5K Shares
Share via
Copy link