Magazin Srbija

Opšta pobuna u Čačku – blokiraće otvaranje deonice auto-puta za čiju je gradnju oduzeta zemlja

bratislav simović
Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Bratislav Simović iz neformalne grupe „Ne damo đedovinu“ i najavio blokadu otvaranja deonice auto-puta u Pakovraću kod Čačka, najavljenu od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je postavio pitanja na koji način će predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvoriti put za čiju gradnju oduzeta zemlja i kuće još uvek nisu plaćene?

Čačanska vlast blokira građane u ostvarivanju prava i to rade već godinama, izjavio je danas Bratislav Simović iz neformalne grupe „Ne damo đedovinu“ i najavio blokadu otvaranja deonice auto-puta u Pakovraću kod Čačka, najavljenu od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Juče smo ušli u salu Skupštine grada Čačka i direktno se suočili sa predstavnicima Gradske uprave koji su dali sebi za pravo da oni cene koliko vredi naša imovina. Čuli smo da Gradska vlast opstruiše sudske postupke, utiče na sudske veštake kako bi obespravili vlasnike zemlje koja je eksproprisana za potrebe gradnje auto-puteva oko Čačka. To narod neće više da trpi – poručio je on ističući da će njih narod blokirati.

Krak auto-puta Preljina-Požega uskoro će biti gotov a očekuje se i svečano otvaranje naplatne rampe u Pakovraću, podsetio je Simović.

– Kako će predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvoriti put za čiju gradnju oduzeta zemlja i kuće još uvek nisu plaćene. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović davao je gađanima lažna obećanja i na taj način samo „kupovao vreme“. Uskoro će se videti šta su vlasti kupovale i koliku će cenu platiti za tu „kupovinu“. Građani će blokirati otvaranje ove deonice auto-puta – zaključio je Simović.

Podsetimo, više desetina meštana čačanskih sela juče su protestovali ispred zgrade gradske uprave u Čačku, jer im još uvek nije plaćena eksproprisana zemlja oduzeta za potrebe izgradnje ove saobraćajnice.

Oni su zbog toga, takođe, podneli tužbe, ali, kako su nam rekli, sud ne postupa po njihovim prijavama.

Izvor: Nova.rs

Policija slikala đake tokom protesta u Čačku, oni uzvratili istom merom 

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

72 Shares
Share via
Copy link