Magazin

Restoran uklonio burgere sa imenima Adolfa Hitlera i Ane Frank na protest jevrejske zajednice

burger
Foto: NATASHA BREEN / REDA&CO / UNIVERSAL IMAGES GROUP, GETTY IMAGES

Jedan restoran brze hrane u Argentini našao se na meti kritika zbog neukusne šale kojom su pokušali da privuku pažnju na novi meni.

Restoran „Honky Donky“ u Rafaeli u Argentini je ukinuo svoj Ana Frank burger i Hitler pomfrit nakon oštre reakcije lokalne jevrejske zajednice.

Restoran je jedan od svoja četiri hamburgera nazvao po jevrejskoj devojčici koja je vodila dnevnik o progonu svoje porodice od strane nacista tokom okupacije u Holandiji 1942. godine. O pomfritu ne treba ništa ni govoriti.

burger 1
Printscreen

Međutim, restoran je otišao predaleko i sa ostalim specijalitetima koje priprema. Među ostalim vrstama pomfrita i kormpirića u ponudi su još Benito, Džingis i Mao, nazvani po italijanskom fašističkom vođi, mongolskom osvajaču i kineskom komunističkom diktatoru.

Restoran više neće nuditi jela sa temom Holokausta, uz izvinjenje javnosti zbog neukusne marketinške kampanje. Burger Ana Frank preimenovan je u Ana Bolen, druge supruge engleskog kralja Henrija VIII kojoj je odrubljena glava.

burger bob
Printsreen YT

Vlasnik restorana je rekao da će uskoro izbaciti nove hamburgere i krompiriće nazvane po „pozitivnijim“ osobama. To će biti ličnosti kao što su Gandi, Majka Tereza, Martin Luter ili Dalaj Lama.

Izvor: Euronews

Bosanac na internetu prodaje poslednji burger iz Mekdonaldsa, od cene će vam se zavrteti u glavi

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link