Magazin

Bucko i tatin sin potpisao za fudbalski klub: “Nikad nije igrao fudbal, samo FIFU na kompjuteru”

fudbaler-tatin-sin
Foto: Viagem

Neverovatne priče viđamo u fudbalu, a jedna od najluđih koje smo čuli u poslednje vreme dolazi iz Češke, gde je u klub Viagem Usti, koji se takmiči u trećem rangu češkog fudbala, stiglo pojačanje koje zapravo i nije fudbaler.

Naime, mladić po imenu Martin Podhajski, koji ni po izgledu ne liči na fudbalera, postao je novi igrač ovog kluba, i to zahvaljujući tome što je njegov otac dao klubu 500.000 kruna (20.000 evra), piše Telegraf.

On je prema pisanju češkog portala Idnes, ponudio čelnicima kluba 20.000 evra pod uslovom da njegov sin igra bar 10 minuta po utakmici i menadžment se složio.

– Nikad nije igrao fudbal. Samo Fifu na kompjuteru. Sa druge strane, nisam video pola miliona kako se valja po zemlji. Ako mi neko da te pare, pustiću bilo koga da se pridruži – reči su predsednika kluba Premisl Kuban, čija je kompanija Viagem kupila klub za četiri miliona evra.

Vodićemo 3.=, stavićemo ga u napad na 10 minuta, zameniće Mareša. Ići će na treninge, spremaće se. Ako mu je tata takva budala da će nam dati petsto hiljada za 10 minuta… Izvinite, ali nemamo sponzora – čuje se u snimku koji je objavljen na društvenim mrežama.

Inače, klub je već i registrovao novog igrača u Fudbalskom savezu Češke, a planiraju da novog igrača pripreme do prolećnog dela sezone.

– Planirano je da na jesen počne da trenira, a na proleće, kada budemo igrali sedam utakmica zaredom kod kuće, on će zaista uticati na igru. Sada usklađujemo ugovor, a navijači će ga videti već na prvoj utakmici kod kuće, za sada samo na klupi za rezerve.

Utakmica koju sada mnogi čekaju da vide zbog Martina, igra se 22. septembra od 18 časova, kada Viagem Usti dočekuje Teplice.

Tatin sin BMW-om divljao po fudbalskom terenu sprkog kluba i napravio štetu od 1,6 miliona dinara

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link