Beograd Magazin

Objavite broj slobodnih kreveta u bolnicama. To je jedino što ljude može osvestiti

koronavirus-bolnica

Svakoga dana stižu sve alarmantniji podaci o broju zaraženih i broju preminulih zbog posledica korone. Dnevna statistika saopštava nam se svakoga dana u 15 sati. Broje se i pacijenti na respiratoru, registruju se i oni koji su izlečeni. Ipak, pulmolog Srđan Lukić ima jedan predlog koji bi mogao da otrezni naciju.

Istovremeno, ogroman procenat populacije veruje da je korona isto što i grip, a srpski Internet prepun je teorija zavere o nastanku virusa i cilju s kojim je virus “pušten”.

Dok se deo stanovništva savesno pridržava uvedenih mera, drugi deo ne haje ni za mere ni za brojke. Kako god bilo, ne može se sporiti da je situacija u našem zdravstvu krajnje ozbiljna te da nemamo ni ljudskih kapaciteta ni mesta u bolnicama kako bi se zbrinuo ovaj broj obolelih.

Jedan lekar iz Srbije, koji trenutno radi u Sloveniji, ima predlog koji bi mogao da i u najvećim nevernicima u koronu probudi svest da je ipak neophodno pridržavati se mera.

“Iz perspektive medijskog uticaja na građane u Srbiji, imam utisak da objavljivanje brojeva novozaraženih nema ama baš nikakvog efekta u smislu shvatanja ozbiljnosti situacije. Stoga, predlažem Kriznom štabu da počne da objavljuje koliko još ima slobodnih kreveta po bolnicama”, napisao je na svom Fejsbuk profilu ovaj lekar koji trenutno radi u Sloveniji.

 

Iz perspektive medijskog uticaja na građane u Srbiji imam utisak da objavljivanje brojeva novozaraženih nema ama baš…

Posted by Srđan Lukić on Wednesday, 25 November 2020

Iako je otišao da radi u inostransvu, Lukić dobro poznaje ovdašnji mentalitet, nije ga zaboravio. Samo još treba da budemo sigurni u to da je bilo koja brojka koja nam se zvanično saopštava iz Kriznog štaba tačna i da nema laži i prevare. Valjalo bi i da usaglase svoje stavove, a ne da nas zbunjuju svojim oprečnim izjavama, piše Nova.

Verovali Kriznom štabu ili ne, o tome da je mesta u bolnicama sve manje i da je oprez nužnost, svedoči i podatak iz beogradske Hitne pomoći. Ta zdravstvena služba jutros je saopštila da su pacijenti iz Beograda prevezeni do Niške banje, Kragujevca, Mladenovca, Selters banje, Pančeva…

LUD I ZBUNJEN: Tiodorović: Ide nam na bolje. Ministarstvo: Bukte nova žarišta, virus je u velikoj brzoni

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

18 Shares
Share via
Copy link