Magazin Srbija

Brnabić o protestima: Država će odgovoriti ako budu blokirali granične prelaze

ana-brnabic-protesti

Premijerka Ana Brnabić rekla je da će država odgovoriti ukoliko ekološki aktivisti budu blokirali granične prelaze, što je najavljeno nakon jučerašnjeg sastanka ekoloških aktivista u Gonjem Milanovcu.

Brnabić je, gostujući na Pinku, istakla da ona ovakvu vrstu „bahatosti ne uzima za ozbiljno“.

– Što se tiče poslednjih blokada, vidim da su jako nezadovoljni što se građani ne pojavljuju na tim protestima. Neverovatno je da ti ljudi kažu građanima da su oni neodgovorni. Što više vreme prolazi, sve više mislim da ovo nema nikakve veze sa zelenom agendom. Ovi ekolozi, Ćuta i ostali, nikakve zahteve nisu postavili. Svima je jasno da su ovo politički protesti protiv Aleksandra Vučića, a država će odgovoriti ako budu blokirali granične prelaze, ali verujte mi ne uzimam tu vrstu bahatosti za ozbiljno – rekla je premijerka Brnabić, prenosi Nova.rs.

Ona je ponovila da je Vlada Srbije jako blizu odluke da poništi sve dozvole date Rio Tintu, naglašavajući da aktuelna vlast „nije ni dovela Rio Tinto“.

Brnabić je dodala da poništavanje dozvola ne bi zaustavilo proteste, jer učesnici protesta „menjaju svoje zahteve“, a ponovila je i da se protesti održavaju u cilju smene vlasti.

Sledeće subote cela Srbija dolazi u Beograd, da Anu Brnabić pogura u pravom smeru

OGLAS

PARTNERI SAJTA


96 Shares
Share via
Copy link