Srbija

Brnabić o padu helikoptera: “Da nije podignut, ta beba bi svakako preminula” (VIDEO)

brnabic-o-padu-helikoptera
Foto: Printscreen

Premijerka Ana Brnabić je tokom zasedanja Skupštine Srbije govorila i o tragediji koja se desila u martu 2015. godine kada je kod Surčina pao vojni helikopter koji je prevozio bebu.

Tom prilikom je poginulo sedmoro ljudi, a javnost je tada tražila da Bratislav Gašić podnese ostavku na mesto ministra odbrane.

Ana Brnabić je tako, na skupštinskoj sednici, odgovarajući na pominjanje te tragedije, rekla da bi ta beba “svakako preminula, čak i da helikopter nije podignut”, prenosi Nova.

– Ta helikopterska nesreća koja zaista baš nema nikakve veze sa ovom tačkom dnevnog reda, ali je do sada tri puta pomenuta… Da vam kažem, znate šta je isto nedostatak odgovornosti i integriteta? To da u to vreme nije podignut taj helikopter, da pokuša da spasi tu bebu, ta beba bi svakako, pretpostavljam, preminula zato što je to bio jedini način da se stigne do te bebe – rekla je premijerka.

Navela je da je jedini način da se stigne do te bebe i da se uputi u zdravstvenu ustanovu bio helikopter.

– Nažalost, zbog obilnih padavina i puta koji je bio neprohodan. Da se to desilo i da u tom trenutku neko nije pokušao da spase tu bebu, svi bi bili krivi i nehumani zato što nisu podigli jedan helikopter, valjda su štedeli i život jedne bebe nije vredan ili kako god. Šta god da se desi, ovo drugo je bilo bolje – rekla je ona i dodala da “ovu tragediju ne bi zloupotrebljavala”.

Podsetimo, helikopter se srušio 13. marta 2015. u širem rejonu aerodroma “Nikola Tesla” u Beogradu.

Helikopter je bio angažovan u akciji spasavanja životno ugrožene bebe iz vozila koje zbog odrona na putu kod Novog Pazara nije moglo da se probije do bolnice.

Poleteo je po ličnom naređenju Gašića, a pao nedaleko od surčinskog aerodroma.

Mediji su pisali da je pilot pokušao sletanje na drugi aerodrom, ali mu je javljeno da je u Surčinu organizovan prihvat bebe. Nakon ove tragične nesreće, danima se spekulisalo da je to učinjeno zbog političke promocije.

Gašić je tvrdio da je izdao naređenje da helikopter krene u akciju spasavanja, ali da “nikome nije bila namera da se slika”.

Rekao je da je te večeri bio u Kruševcu, a da je krenuo za Beograd kada je čuo za nesreću.

Ni Više tužilaštvo u Beogradu, ni vojne komisije nisu utvrdile bilo kakvu odgovornost tadašnjeg ministra odbrane.

Ana Brnabić odgovorila koliko dugo bi mogla da živi sa 40.000 dinara i nije ništa slagala

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link