Magazin Srbija

Brnabić: Uskoro će se znati ko će biti novi direktor EPS-a

brnabic-eps
Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

– Znaće se uskoro ko će biti novi direktor Elektroprivrede Srbije i uskoro ćemo obavestiti javnost – izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je u Obrenovcu posetila novi dispečerski centar JKP Toplovod Obrenovac.

Brnabić je rekla da je došla da pohvali Obrenovac za sve ono što je urađeno u proteklim godinama, ali je zahvalila i bivšem v.d. direktoru EPS Miloradu Grčiću na svemu što je EPS uradio da se proširi sistem daljinskog grejanja.

– Realno su projekti zaštite životne sredine krenuli da se realizuju 2014. godine, uprkos svim problemima, kada je premijer bio Aleksandar Vučić – rekla je Brnabić i naglasila da je uloženo 600 miliona evra za filtere za odsumporavanje na teremoelektranama.

– Danas razmišljamo o širenju sistema centralnog grejanja, kako bismo smanjivali broj individualnih ložišta, koja zagađuju vazduh – dodala je premijerka.

Brnabić je istakla da je elektroenergetski sistem Srbije u najvećoj meri stabilizovan i da se smanjuje potreba za uvozom struje.

– Nadam se da će biti samo stabilniji i zadovoljna sam što građani nisu osetili nikakave probleme, a njih je nezapamćeno na svetskom i evropskom tržištu sa cenama gasa i struje – ocenila je ona.

– Mi nismo dizali cenu gasa i struje, a ograničili smo za privredu na 75 evra – rekla je Brnabić.

Izvor: FoNet

TOP 5 poslova koje bi Mića mogao da radi sada kada ne mora da brine o EPS-u

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

25 Shares
Share via
Copy link