Srbija Vesti

Brnabić: Uskoro i četvrta vakcina, Vučić će reći koja – jer on je 100% zaslužan

Crvena linija za popuštanje epidemioloških mera je da se spustimo ispod 1.000 zaraženih dnevno i da procenat zaraženih dođe na pet do šest odsto u odnosu na broj testiranih, poručila je premijerka Ana Brnabić i ocenila da je Srbija u trenutnoj epidemiološkoj situaciji “na korak do normalnosti”.

Brnabić je na Radio-televiziji Srbije rekla da “poslednjih dana stagnira procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih između 14,5 i 18 odsto”, ocenivši da je dobro što stagnira, ali je loše što stagnira na visokim brojevima.

“Dobra strana je i to što već desetak dana imamo više otpuštenih nego primljenih pacijenata”, navela je premijerka.

“Kad pogledate ostatak sveta i Evrope vidite da ne žive normalno, a niko od naših ko dođe iz dijaspore ne može da veruje da mi ovako živimo. Mi se fenomenalno držimo sa merama koje imamo u ovom trenutku. Samo se molim da se ne opustimo. Na korak smo od ormalnosti, imamo stabilnu sitiaciju”, ocenila je Brnabić.

Ona je najavila da će danas ili sutra biti saopštene “prelepe vesti” građanima Srbije o dolasku novih količina vakcina protiv korona virusa, ali nije htela da kaže koje će to vakcine biti.

“Apsolutno će biti vakcina, uskoro očekujem da stigne i četvrta vakcina u Srbiju. Imamo prelepe vesti, samo čekam poslednju potvrdu za novi kontigent vakcina, ali ne bih dalje govorila o tome, prepustiću to Aleksandru Vučiću koji je 100 odsto zaslužan”, rekla je premijerka, a preneo 021.

Navodeći da se do sada skoro milion građana prijavilo za vakcinaciju, a da je nešto više od 510.000 građana već primilo prvu dozu, ona je kazala da će od narednog utorka krenuti masovna revakcinacija i da će svako ko bude želeo, biti vakcinisan.

Poljska istražuje Igora Brnabića zbog bezobzirnog isisavanja para iz budžeta Srbije

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Mi sa tobom Ana mozemo samo za gelender da se uhvatimo! Ti bre ne predstavljas ni fikus a ne Premijera!!!

generic vignette (DESK luftika.rs)
361 Shares
361 Shares
Share via
Copy link