Svet Vesti

Britanski general izdao naređenje: Evropi preti rat, pripremite se za borbu

patrik sanders
General Patrik Sanders

Glavni britanski general rekao je svojim vojnicima da se pripreme za borbu i da pobede rusku vojsku u evropskom kopnenom ratu.

General ser Patrik Sanders, koji je ove nedelje preuzeo sveukupnu komandu nad britanskom vojskom, kako je preneo „Dejli mejl“ upozorio je vojnike da smo „mi generacija koja mora da pripremi vojsku da se bori ponovo u Evropi“, u jeku ruske invazije na Ukrajinu.

– Ja sam prvi načelnik Generalštaba od 1941. koji je preuzeo komandu nad vojskom u senci kopnenog rata u Evropi koji uključuje kontinentalnu silu… Razmere stalne pretnje iz Rusije pokazuju da smo ušli u novu eru nesigurnosti. Moja je jedina dužnost da učinim našu armiju smrtonosnom i efikasnom koliko to može da bude. Vreme je sada a naša je prilika da je iskoristimo – upozorio je on u poruci britanskim vojnicima.

Kako ukazuje „Dejli mejl“, ovo dolazi u vreme kad je ruski predsednik Vladimir Putin tokom susreta sa kazahstanskim kolegom Kasimom Žomartom Tokajevim rekao da su bivše sovjetske države u Evropi „deo istorijske Rusije“.

Izvor: Tanjug

Japanska avio-kompanija menja dizajn i uklanja slovo Z

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

36 Shares
Share via
Copy link