Brauhaus je craft pivara koja je u Novom Sadu otvorena pre tri meseca. Ukoliko želite da probate pivo koje se razlikuje od ostalih ovo je pravo mesto za vas.
Craft pivare su male, nezavisne i manufakturne. Vlasnici ove novosadske su Nemci, dva brata, Frenk i Majkl Mej, koja su odlučila da nemačku tradiciju prenesu i kod nas. U Brauhausu se pivo proizvodi po originalnoj recepturi jednog od braće, Majkla Meja. Sastojci su samo hmelj, voda, slad i kvasac. U mešavinu se ne dodaju hemikalije i arome. U proivodnji se ne koriste ni veštački šećeri, pa ovo pivo ne goji. Izdvaja se i po tome što se ne filtrira. Zbog ovoga, preostale belančevine i kvasac daju jedinstven ukus. Pošto se pivo proizvodi na specifičan način, mutnije je i nije gorko. Možda i najveća prednost Brauhausa je to što posle njega glava ne boli.
U ovoj pivari možete da vidite i proces proizvodnje i da čujete priču o tome kako pivo nastaje. Osim svetlog i tamnog, ovde možete da probate i koktele u kojima je ovo piće jedan od glavnih sastojaka- se on the beer, brauhaus no.1, brauhaus mojito, dirty bastard, blue poison i red dragon.
Uz dobro piće uvek ide i dobra hrana. Brauhaus pivo se služi uz zanimljiva i neobična jela. Ovde možete uživati u ćevapima od divlje svinje, goveđim obrazima, goveđem repu, svinjskom ramenu. Ukoliko ne želite da eksperimentišete uvek možete naručiti biftek, burger, kobasice, rebra, pileće belo meso. U ovoj pivari su i deserti malo drugačiji. Sigurno ćete se vratiti u Brauhaus, ako ne zbog pića, onda zbog čokoladne torte sa filom u kojem je jedan od osnovnih sastojaka tamno pivo.
Prostor je specifično uređen. Prvo što vam privuče pažnju kada uđete u ovaj lokal je luster koji je napravljen od flaša i deluje veoma zanimljivo. Iznad šanka su ispisani simpatični citati. Kafić ima i baštu u kojoj možete da se opustite i uživate u čaši ili dve piva. Četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom u Brauhausu se organizuju i svirke.
Ko jednom proba ovo pivo, više neće hteti da pije nijedno drugo. Brauhaus na Bulevaru Mihajla Pupina je idealno mesto za sve prave ljubitelje ovog pića.
Dodaj komentar