Balkan Magazin

Kako bona puta tri?! Bosanac sa ćerkom uči matematiku i budi nam traume iz detinjstva (VIDEO)

bosanac uci matematiku

Matematika je bez sumnje jedan od najmrskijih školskih predmeta, pa savladavanje domaćeg zadatka neretko oko “sveske na kockice” okupi čitavu porodicu. Kada ni molbe i pretnje ne donesu rezultat, roditeljima ne preostaje ništa drugo nego da i sami uključe vijuge.

Svi se sećamo tih dramatičnih trenutaka iz detinjstva, dok privatni časovi još uvek nisu bili toliko popularni kao danas, kada otac ili majka sednu za sto da nam pokažu kako stoje stvari. Svaki zadatak objašnjavali su nam, u proseku, između 10 i 50 puta dok mi, umesto na minuse, pluseve i zagrade, pokušavamo da se koncentrišemo na ciku dece sa ulice. I tako sve dok jedna strana ne izgubi živce. Bilo je tu i suza i pretnji, ali su se zadaci pre ili kasnije završavali – sa manjim, ili većim uspehom.

Upravo jednu takvu traumu kod tviteraša je nedavno uspeo da probudi otac iz Bosne, kada je podeljen njegov snimak na kojem objašnjava ćerki matematiku.

“Pa piši”

– Da pišem 12, je l’?

“Pa, prvo postavi zadatak!”

– Pa, kako ću ga postaviti, ne znam kako da ga postavim!

“Pa, osam plus četiri, u zagradi. Sačekaj, ne jednako. To su vaše pare”.

– Puta tri?

“Kako, bona, puta tri?! Ako jedna bojica košta tri marke, vi imate ovoliko para, za ovoliko para, koliko možete kupiti bojica?”, bio je uporan strpljivi tata.

Potom se umešala i, pretpostavlja se, mama, pitajući da uskoči i pomogne devojčici da savlada zadatak, što je ona uz glasno negodovanje odbila, a tata samo klimao glavom i strpljivo nastavio svoju misiju.

Video koji je nazvao “Besplatne instrukcije”, privukao je pažnju korisnika društvenih mreža koji su šaljivo priznali da im je Bosanac probudio traume iz detinjstva, dok su roditelji samo kratko konstatovali da razumeju njegovu muku.

Izvor: Blic

Zbog ovog zadatka za 4. razred konsultovani doktori nauka i nastavnici matematike

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
162 Shares
162 Shares
Share via
Copy link