Magazin Poznati

„Geleri su mi se zabili u telo“: Novosadskom glumcu greškom postavili bombu ispod vozila pre 13 godina (VIDEO)

Foto: Screenshot / YouTube / RTS

Proslavljeni novosadski glumac Boris Isaković (56) ostvario je fenomenalne role u brojnim filmskim i pozorišnim ostvarenjima, a mnogim studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu je omiljeni profesor.

Međutim, u junu 2010. godine doživeo je pravu dramu na parkingu ispred zgrade, kada je umalo nastradao od eksplozije bombe, koja je bila postavljena ispod suvozačkog mesta njegovog automobila.

„Ni u najluđim snovima nisam mogao da pomislim da mi neko želi smrt“

Ovog nemilog događaja, koji ga je mogao koštati života prisetio se u emisiji „TV lica… Kao sav normalan svet“, a ekspozivna naprava se aktivirala kada je pokušao da pokrene automobil.

– Tog dana trebalo je da iz Novog Sada odem u Beograd na probu jedne predstave. Sa suprugom sam se dogovorio da i ona krene sa mnom i da je usput ostavim u Rumi, kod njene majke.

Međutim, zbog obaveza nije krenula sa mnom, tako da sam samo ja ušao u automobil. Kada sam ga upalio i krenuo u rikverc, čuo sam eksploziju – rekao je i podelio kako nije znao što ga je tada snašlo, prenosi 24 Sata.

– Sećam se da su mi se geleri zabili u telo i da je ubrzo došla hitna pomoć i prevezla me u bolnicu. Ni u najluđim snovima nisam mogao da pretpostavim da mi neko želi smrt – dodao je Boris i rekao kako je posle saznao identitet osobe koja je postavila bombu.

Tuđu glupost i grešku mogao da plati životom

– Nakon mesec dana od incidenta saznao sam da je neki čovek uzeo mito, kako bih ja primio jednog momka na glumu na Akademiji u Novom Sadu. Ironija je što te godine nisam ja primao na klasu na fakultetu, nego moja supruga.

Obrlatili su tog čoveka, uzeli mu nekoliko hiljada evra i obećali mu da će njegov poznanik proći prijemni. Zbog tuđe gluposti i greške mogao sam da ostanem bez glave – ispričao je naš poznati glumac.

Osumnjičeni za podmetanje bombe na kraju su bili uhapšeni, a Boris je rekao kako mu je laknulo kad se to dogodilo.

– Sve do njegovog hapšenja pitao sam se zbog čega neko hoće da mi naudi. Kada se sve završilo, plakao sam na sav glas, jer sam bio pod velikim stresom i nekako sam morao to da izbacim iz sebe – dodao je naš glumac.

Policija je 23. avgusta 2010. godine uhapsila Novosađanina I. M., koji je optužen za postavljanje bombe i pokušaj ubistva glumca Borisa Isakovića, piše Blic.

On je godinu dana kasnije pred Višim sudom u Novom Sadu osuđen na kaznu zatvora od šest godina.

Izvor: 24 Sata, Blic

Serija koja je prikovala Srbiju za TV: „Porodica“ – poslednjih 48 sati pred hapšenje Slobe Miloševića

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

58 Shares
Share via
Copy link