Horoskop Horoskopski znakovi

Koje bolesti prete vašem horoskopskom znaku: Opustite se i ne izazivajte

besna zena horoskop

Jarac je jako strog prema sebi pa je i u većini slučajeva napetost koju oseća rezultat njegovih preteških i prevelikih zahteva koje sam sebi postavlja.

Vodolija često oseeća tenziju u nogama i donjem delu leđa, što je sve posledica stresa. Potrebno je praktikovati vežbe disanja i opuštanja muskulature.

Znate li se opustiti ili reagujete previše burno izazivajući bolesti?

Ovan

Za vas ništa lakše nego da izgubite kontrolu kada ste suočeni sa stresnom situacijom. S obzirom na to da vam je skoro nemoguće izbeći povremene eksplozije, pokušajte naučiti kako da se uzdržite. Kada ste u prilici da prasnete, brojite polako do 20, što je prilično stara metoda, ali koja uvek pomaže.

Alternativno rešenje bi bilo da odmah prošetate ili napravite nekoliko vežbi. Kada bes jednom počne splašnjavati, počnite s relaksacijom, kao što je sporo i ravnomerno disanje. Napetost najčešće osećate u temenu, čelu i mišićima vilice. Uz pomoć tehnika relaksacije prvo morate naučiti opustiti ove delove tela.

Ali pre svega trebate eliminisati nepotreban stres iz svoga života, tako što ćete uvideti da nisu svi tako brzi i bistri kao vi. Nekima je potrebno više vremena za objašnjavanje pre nego što zadovolje vaše visoke standarde.

Bik

Vi ste uglavnom smirena osoba, koja je skoro uvek u stanju savladati se, ali i vama se dogodi da prenaglite. U tim trenucima vaša eksplozija se može meriti s nuklearnom bombom.

Do sukoba najčešće dolazi kada vam se suprotstavi neko još tvrdoglaviji od vas. S obzirom na to da je vaše ponašanje, kada se razbjsnite, neugodno za sve oko vas, povremeno sebi dajte oduška kroz fizičke vežbe i smireni razgovor o svojim osećanjima.

Napetost vam je najčešće izražena u vratu i čeljusnim mišićima. Gornji deo leđa takođe trpi kada napetost duže traje. To je uzrokovano tenzijom u vratnom delu kičme. Kada osetite da nailazi nervoza, počnite s dubokim disanjem i opuštanjem mišića, da biste što pre opustili najugroženije delove.

Blizanci

Vi pucate od energije, koja se ponekad pretvara u napetost. Kako ste stalno u potrazi za novim iskustvima i izazovima, i mnogo toga započinjete raditi u isto vreme, kada dođete u stanje stresa skloni ste reći ono što inače ne bi trebalo. Inače, vi uvek imate mnogo toga reći kada ste ljuti.

Morate uvideti da ništa ne dobijate nerviranjem zbog beznačajnih stvari. Ako predosetite da ćete iskočiti iz svoje kože, zastanite na trenutak, razmislite o neželjenim posledicama, koje vaše reči izrečene u besu mogu imati. Kada ste pod stresom napetost vam se akumulira u predelu ramena, grudnog koša, ruku i dlanova.

Pri prvom nagoveštaju sukoba započnite s dubokim disanjem. Čim osetite da ste nervozni, usporite disanje i počnite s relaksacijom mišića da biste olakšali tenziju u najugroženijim delovima. Što češće zagrevajte ruke.

Rak

S obzirom na to da ste preterano osetljivi, vrlo lako dolazite u situaciju da budete pod stresom. Kada ste uznemireni u stanju ste da svom snagom udarite na uzrok svoga besa. Iako ste obično pasivni, možete veoma dugo biti ljuti. Samo vas Škorpion u tome može nadmašiti.

Česte ljutnje ili osećaj neprijateljstva izjedaju vas i mogu izazvati velike fizičke smetnje u vašem organizmu. Pokušajte shvatiti da je većina pretnji koje primećujete bezopasna. Samo ćete u tom slučaju uspeti da se delotvorno suočite i izborite s pravom krizom kada naiđe.

Napetost u vašem organizmu najviše se pokazuje u grudima i trbuhu. Stres negativno uieče na disanje i sistem za probavu. Kada osetite da vam uznemirenost ili uzbuđenje rastu, počnite sa abdominalnim disanjem. Vitalne delove tela ćete opustiti uz pomoć tehnike opuštanja mišića.

Lav

Najčešći uzrok zbog kojega se vi osećate pod pritiskom je kada vas neko pokušava zaseniti ili izvrgnuti ruglu. S obzirom na to da ste okupirani svojim ponosom i očuvanjem svoga dostojanstva, naviknuti ste na kontrolisanje svoga temperamenta, naročito ako bi vas eksplozija besa prikazala u negativnom svetlu. Isto tako vas može iznervirati ako vas neko pokušava sprečiti da u nečemu uživate.

Ukoliko ipak pokušate raditi normalno, a nalazite se pod prekomernom tenzijom, efekti će se osetiti na radu srca, vratu ili čak oslabljenom vidu. Sve što deluje na srce ili cirkulaciju može povratno delovati na čitav organizam.

Stoga je stres opasnost za čitavo vaše telo. Čim osetite da gubite kontrolu nad sobom, koncentrišite se na pravilno disanje. Umirite se i svedite broj udisaja na 8 – 12 u minuti. Svakodnevno radite vežbe istezanja da bi vam kičma što duže ostala savitljiva.

Devica

Iako delujete relativno opušteno, i vi znate biti preterano uzrujani, naročito oko nekih detalja. Vi se mnogo više brinete o svemu nego što ljudi oko vas mogu pretpostaviti. Ukoliko frustracija traje preterano dugo, efekt na vaše zdravlje može biti veoma ozbiljan. Možda biste se osećali lakše ako biste pisali ponešto o onome što vas muči. To ne morate nikome pokazati, ako ne želite. Važno je da uzrok vaše napetosti izađe iz vas.

Napetost deluje na vaš nervni sistem i na organe za probavu, a rezultat je da vam je čitavo telo pod stresom. Kada osetite da ćete se iznervirati, nađite neko mirno mesto, makar samo u svojoj glavi.

Bez obzira na to gde se nalazite, usporite disanje i trudite se da bude duboko. Svakodnevno šetajte i radite lagane vežbe, što će povoljno utjecati na vaš živčani sistem, i naučiti vaše telo da se opušta kada je to potrebno.

Vaga

Vi ste jako osetljivi na napeta stanja, naročito kada su ona uzrokovana ličnim odnosima. Vaš simbol je vaga, mada vas je moguće izbaciti iz ravnoteže ako dođete u sukob s onima do kojih vam je stalo. Napravićete skoro sve što je u vašoj moći da izbegnete sukobe, ali ako ste saterani u šošak, borićete se kao ljuti tigar.

Život bi vam bio mnogo jednostavniji kada biste prestali brinuti kako da svima udovoljite. Pokušajte raditi ono što će vas usrećiti.

Napetost se obično koncentriše u leđima, u visini bubrega i blizu struka. Kada je kičma napeta, čitav organizam trpi. Svakodnevno radite vežbe istezanja da biste što duže održali kičmu elastičnom. Kada već vidite da se živciranje ne može izbeći, probajte sa sporim i smirenim disanjem, tako da vam se trbuh diže kod svakog udisaja. Praktikujte zagrevanje ruku ili da svakodnevno upražnjavate tehniku relaksacije mišića.

Škorpija

Vaše emocije su toliko snažne i duboke da vi i u svakodnevnom životu pronalazite razloge za stres. S obzirom na to da ste tajanstveni i da žudite za tim da uvek imate kontrolu, vi u sebi akumulirate mnogo napetosti koje nitko nije svestan.

Ako sve svoje probleme suviše dugo čuvate u sebi, unutrašnje ključanje je neminovno. Strah, ljutnja i frustriranost utiču na organizam da oslobađa destruktivne hormone, što kao konačni rezultat može imati ozbiljne psihičke poremećaje. Za vas je od vitalne važnosti da naučite kako da se borite sa stresom, pomoću vežbi i smanjenja praga osetljivosti.

Napetost se može odraziti i na vaš seksualni život, kao i na sistem za pražnjenje u organizmu. Kada osetite da postoji mogućnost od stresne situacije, odmah započnite s abdominalnim disanjem i mišićnom relaksacijom, koji će vas najefikasnije osloboditi napetosti.

Strelac

Vaš optimizam čini da ste ređe od drugih izloženi stresu. Vi se znate smejati svojim greškama, jednako slatko kao i tuđim. Oštri i prodorni komentari su vaš uobičajeni način da se izborite s onima koji vam dosađuju. Ono što svakako najviše mrzite su nečiji pokušaji da vam ograniči slobodu i nezavisnost.

U tim situacijama ste zaista u stanju da se razbesnite. Vi ste osoba koja na prekomernu napetost reaguje tako što se prepusti jelu i piću. Strelci su skloni gojaznosti, koja im se naročito povećava u stresnim periodima.

Obilje jake hrane ili napitaka koji debljaju brzo će uticati da vam se poveća obim struka i težina. Kada osetite da ste razdražljivi, odmah započnite s pravilnim i dubokim disanjem. Istovremeno, ne zanemarujte mišićnu relaksaciju koja najbrže eliminiše napetost.

Jarac

Vi predstavljate ekstremni slučaj samokontrole i orijentisanosti ka postavljenom cilju. Kako ste jako okupirani ostavljanjem dobrog dojma, naučili ste sebe da svoj temperament držite na uzdi, pogotovo ako bi vas pokazivanje ljutnje moglo prikazati u nepovoljnom svetlu.

Jako ste strogi prema sebi pa je i u većini slučajeva napetost koju osećate rezultat vaših preteških i prevelikih zahteva koje sami sebi postavljate. Opustite se ponekad, izađite u prirodu, osetite miris cveća i vidjećete kako će napetost neprimetno nestati.

U stresnim stanjima zglobovi vam se stežu ili vas bole. Kosti, kolena ili drugi zglobovi su u takvim prilikama podložni povredama, jer vaše kretanje je nespretno i lakše se može dogoditi da budete povređeni. Pri prvom nagoveštaju stresa počnite s dubokim disanjem i opuštanjem mišića, jer ćete tako najlakše eliminisati neprijatne fizičke popratne pojave napetosti.

Vodolija

Vi prilično čvrsto kontrolišete svoju narav i emocije. Iako volite promene, vaši pogledi su uglavnom stabilni. Kako ste po prirodi intelektualna osoba, rado drugima opraštate njihove mane, nedostatke i hirove. Ali, ponekad vam ipak zasmeta i naljuti vas očigledna nepravda.

Kada vas nečije ponašanje isprovocira i dovede u stanje napetosti, pokušajte sve razrešiti svojom izuzetnom veštinom smirenog i logičnog razgovora. Ako druga osoba nije spremna na razgovor, distancirajte se od problematične situacije, ako je moguće barem mislima.

Vaš delikatni nervni sistem reaguje negativno na stres, a to se dalje odražava na vaš um i telo. Vi često osećate tenziju u nogama i donjem delu leđa. Skloni ste grčevima u nogama, koji su najčešće posledica stresa. Kada osetite da ste uznemireni, momentalno počnite s vežbama dubokog disanja i opuštanja muskulature. Posebnu pažnju obratite na noge i leđa.

Ribe

U stanju ste da vremenom nagomilate toliko napetosti u sebi, da to može uništiti vaše emocionalno stanje i ugroziti vaš mir. Kako ste jako osetljivi i pritom volite mir, vi nikada svesno ne želite nikoga povrediti, mada su konflikti ponekad neizbežni. Za vaše je dobro da ponekada date sebi oduška, jer u protivnom možete jednog dana ustanoviti da je cena za suzdržavanje bila prevelika.

Stres ostavlja posledice na vaš imunitet. Limfni ssistem je u organizmu borac protiv bolesti. Kada ste psihički ugroženi stresom, lakše ćete dobiti bilo koje virusno oboljenje. Uvek sebi priuštite dovoljno odmora, posebno onda kada prolazite kroz životno razdoblje s puno problema.

Izbegavajte preterivanje u bilo čemu, pa i u emotivnoj sferi. Kada osetite da ste nervozni, idite na neko mirno mesto, makar to bilo samo u vašim mislima. Odlutajte što dalje. Dišite duboko, opustite mišiće i olakšajte svoju napetost. Održavajte svoj energetski nivo tako što ćete jesti namirnice koje sadrže malo masti i holesterola. Obavezno vežbajte, bar tri puta nedeljno. Težite emotivnoj ravnoteži.

Izvor: altertv.org

Najtačnija tabela za računanje podznaka otkriva nepoznatu stranu vaše ličnosti (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

124 Shares
124 Shares
Share via
Copy link