Magazin

Brazilka (19) rodila blizance koji imaju različite očeve (VIDEO)

Foto: Thinkstock/Ilustracija

Devetnaestogodišnjakinja iz Brazila je jedna od retkih, preciznije jedna od 20 zabeleženih slučajeva koja je rodila blizance sa različitim očevima.

Njene bebe su pravi medicinski fenomen jer se tako nešto dešava jednom u milion slučajeva.

Bila je intimna sa dva muškarca istog dana

Mlada mama koja je želela da ostane anonimna, rekla je da je istog dana bila intimna sa dva muškarca zbog čega je osam meseci nakon porođaja uradila test očinstva svoje dece.

Prikupila je DNK materijal jednog muškarca sa kojim je imala odnose i za kog je i pored neobičnog spleta okolnosti, smatrala da je ipak otac oba deteta. Ispostavilo se da je samo jedno dete njegovo.

Testiranju se podvrgao i drugi potencijalni tata i rezultat je za drugu bebu bio pozitivan.

Heteroroditeljska superfekundacija

Ovakav fenomen se naučno zove heteroroditeljska superfekundacija.
U razgovoru za Globo doktor mame blizanaca, Tulio Horhe Franko, objasnio je ovaj vrlo redak fenomen, koji se pojavljuje jednom u milion.

– Moguće je da se desi da dve jajne ćelije iste žene oplode različiti muškarci. Bebe dele genetski materijal majke, ali rastu u različitim placentama – objasnio je dokor.

Naglasio je da je slučaj izuzetno redak i da nije ni pomišljao da će tako nešto videti u životu. Pretpostavlja se da u svetu postoji samo 20 ovakvih slučajeva.

Lokalni mediji javili su da deca sada imaju 17 meseci, jedan od očeva pomaže oko brige o deci. Inače, ovo je vest koju su preneli svi svetski mediji.

Izvor: Kurir.rs

Četvoronoga devojčica je bila cirkusko čudovište, rodila je petoro dece i umrla kao dama (FOTO)

88 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap