Balkan Magazin

Domaćin iz Bijeljine mladom komšiji prepisao 500.000 € i posle 7 dana misteriozno umro

novac
Foto: Ilustracija

Nesvakidašnji slučaj se trenutno nalazi pred Okružnim javnim tužilaštvom u Bijeljini čitava priča više liči na filmski scenario nego na stvarni događaj i to iz najbližeg okruženja. Naime, radi se o nasledstvu „teškom“ oko pola miliona evra koje je meštanin sela Donje Čađavice ostavio komšiji iako je imao žive naslednike.

Jedan od njih je i brat pokojnika Petra Gajića, domaćina iz sela Donje Čađavice kod Bijeljine, koji je preminuo pre dve godine, samo sedmicu nakon napisanog testamenta, a pod najmanju ruku sumnjivim okolnostima.

Gajić je navodno sve ostavio dvadesetogodišnjem komšiji, koji je naveden kao njegov unuk, iako je dokazano da nisu ni u kakvom srodstvu.

Ćerku Milenu, koja se 13 godina nalazi bez ikakvog rešenja u psihijatrijskoj ustanovi na Sokocu, kako je navedeno, ostavio je bez ičega. Nije joj pripao ni nužni deo našta prema zakonu imaju pravo i oni kojima ništa nije dato testamentom.

Gajićev brat je saslušan pošto je sa rođakom Milenom, Petrovom ćerkom, prošle sedmice policiji u Bijeljini podneo prijavu protiv „odgovornih za Petrovu smrt i prikrivanje važnih tragova koji se tiču smrti“.

Gajić je svedočio, između ostalog, da mrtvozvornik koji je potpisao smrt njegovog brata nije ni video telo pokojnika.

Petar je prema njihovim tvrdnjama „nađen go u kući i odvezen u nepoznatom pravcu bez pregleda mrtvozvornika“ da bi posle dva dana i dve noći bio sahranjen na seoskom groblju, a da nije boravio ni sekunde u nekoj od zvaničnih mrtvačnica.

Postupajući tužilac Danica Stepanović iz OJT Bijeljina naredila je policiji da sasluša sve svedoke i dostavi joj izveštaj.

Gajićevo bogatstvo procenjuje se na oko milion kovertibilnih maraka što je oko pola miliona evra.

Izvor: region.alo.rs

Životna priča naslednice čuvene porodice Onazis prepuna izdaja, patnje i sudskih parnica sa najbližima

29 Shares
Share via
Copy link