Magazin Poznati

Životna priča naslednice čuvene porodice Onazis prepuna izdaja, patnje i sudskih parnica sa najbližima

atina-onazis
Foto: Profimedia

Atina Onazis ime je dobila po baki, prvoj supruzi Aristotela Onazisa, koji je bio najmoćniji i najbogatiji brodovlasniku Grčkoj, koja je preminula u 45. godini života. Sa samo 24 godine u stravičnoj avionskoj nesreći poginuo je njen ujak Aleksander, nakon čega je njen deda Aristotel Onazis oboleo od Miastenije gravis, autoimune bolesti.

Moglo bi se reći da je za Atinu Onazis sve krenulo nizbrdo 19. novembra 1988, kada je u Buenos Ajresu, kućna pomoćnica u kadi pronašla beživotno telo Kristine Onazis, a koja je tada imala 37 godina.

U to vreme Atina je bila sa dadiljom u njihovom švajcarskom domu. Telo jedine ćerke grčkog milijardera prevezeno je prvo do Atine, a potom i na privatno ostrvo Skorpios, koji joj je poklonio otac i na kojem je sahranjena.

Na sahrani je bio i njen bivši suprug Rasel samo kako bi mogao odmah posle sahrane da ćerku Atinu odvede u Švajcarsku. On je tamo živeo s dugogodišnjom ljubavnicom, švedskom manekenkom Merijen Gebi i njihovom zajedničkom decom.

Atina je, može se reći, postala žrtva svog oca Terija Rasela, koji se svim silama trudio da dobije starateljstvo nad njom kako bi mogao da koristi njeno nasledstvo.

Dobro je poznato da su se Kristina i Rasel rastali ubrzo nakon Atininog rođenja, nakon što je Onazisova jedinica otkrila da ju suprug vara i da mu je ljubavnica rodila dvoje dece, a upravo je s njom na kraju i odgajao Atinu.

Ubrzo nakon njenog 21. rođendana advokati su izgubili bitku u želji da je postave na mesto predsednika Onazisove firme, a sve zbog odbora i uprave koji su tvrdili da ona nije dovoljno kvalifikovana, a dodali su i to da nije u potpunosti naslednica bogatstva svog dede.

Atina je uživala u jahanju, a kao da sve tragedije koje su joj se dogodile nisu bile dovoljne, ona je izgubila i svog konja prilikom skokova.

Nakon 11 godina braka, uhvatila je supruga Alvara de Mirandu Netoa u njihovom bračnom krevetu na Floridi sa belgijskom manekenkom, sa kojom se navodno viđao osam od 11 godina braka sa Atinom.

To saznanje, koje ju je neodoljivo podsećalo na sve kroz što je njena majka prolazila sa njenim ocem, natjeralo ju je da momentalno prekine tu vezu. Od tog trenutka započela je jedna od ružnijih brakorazvodnih parnica.

Izvor: Stil

„Došao sam da ti uzmem ženu, koliko tražiš za Mariju: Bio je brutalan, ona zavisna od njegovog dodira“ (VIDEO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
19 Shares
Share via
Copy link