Srbija Vesti

Dočekao fotelju u Nemanjinoj. Ko je novi ministar odbane, dosadašnji gradonačelnik Novog Sada?

vucevic-3
Foto: Instagram

Dosadašnji gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, naći će se na poziciji novog ministra odbrane, saopštio je na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke predsednik, Aleksandar Vučić, pišu Novosti.

Ko je Miloš Vučević?

Rođen je 10. decembra 1974. u Novom Sadu. Osnovnu školu „Vasa Stajić“ završio je u rodnom gradu, Gimnaziju „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu, a diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999.

Advokaturom se bavio u porodičnoj advokatskoj kancelariji, do 2012. Pristupa Srpskoj naprednoj stranci 2008. godine. Za predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu izabran je 2011.

Za gradonačelnika Grada Novog Sada izabran je u septembru 2012, nakon čega prestaje da se bavi advokatskim poslom.

Nakon lokalnih izbora, 2016. godine, Miloš Vučević u drugom uzastopnom mandatu, ponovo je izabran za gradonačelnika Novog Sada, a treći put u septembru 2020. godine. Te godine postaje i potpredsednik Srpske napredne stranke.

Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine.

Dobitnik je više priznanja, među kojima su i Povelja počasnog senatora Senata privrede Srbije iz 2014. godine. Iste godine dobija i nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“, koja mu je uručena kao lideru gradske uprave, za promociju evropskih vrednosti života u Novom Sadu. Dobitnik je priznanja „Bela golubica“ u okviru programa „Tesla Global foruma“. Nosilac je Ordena Svetog vladike Maksima Eparhije sremske kao i Gramate priznanja i zahvalnosti Eparhije bačke, za izuzetan doprinos u razvoju duhovnog i crkvenog života.

Povodom obeležavanja 270 godina Grada Novog Sada, 1. februara 2018. godine, Vučević je o tom istorijskom kontinuitetu rekao sledeće:

– Možemo biti ponosni na 270 godina borbe za Novi Sad, 270 godina uspona i padova koje je Novi Sad doživeo kao i mnogi drugi gradovi, ali ono što možda izdvaja Novi Sad je činjenica da je uspeo da spoji stvari koje na prvi pogled nije lako uskladiti. Uvek je bio prepoznat po prefiksu multi kao multietnički, multikonfesionalni, multikulturalni.

Miloš Vučević govori engleski jezik. Oženjen je, i ima sinove Mihaila i Danila.

Izvor: Novosti

Pajtić: Vučević je Vučić za siromašne limitiranog intelekta koji ne podnosi Brnabićevu

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

156 Shares
156 Shares
Share via
Copy link