Balkan Vesti

„Bilo je kao u horor filmu, izvlačili smo mrtve, a vozač je izleteo kroz šoferšajbnu“

hrvatska nesreca
Foto: printscreen

U saobraćajnoj nesreći koja se jutros u 5.40 desila na auto-putu A4 u smeru Zagreba, poginulo je najmanje 12 ljudi. Zapovednik vatrogasne jedinice rekao je da je prizor bio „kao kada gledate horor filmove“.

– Bilo je strašno. Kao da gledate horor filmove. Mi smo dobili dojavu oko 5.50 sati. Izvlačili smo mrtve, bilo ih je više od 10. Autobus se zabio u kanal i ceo prednji deo autobusa zabio se do polovine autobusa – rekao je za Jutarnji list Ivan Ivančan, zapovednik DVD-a Breznički Hum, čija ekipa je s četiri vatrogasca i četiri vozila bila među prvima na mestu nesreće.

Dodaje da je autobus je izgledao kao da je udario u zid.

– Jedan vozač izleteo je kroz vetrobransko staklo, a drugi je bio u autobusu. Ovako nešto nisam doživeo otkad sam vatrogasac, a imam 60 godina – rekao Ivančan.

Kako kaže, na mestu nesreće je bilo mnogo vozila Hitne pomoći, vatrogasaca, policije, a da su došli i pripadnici JVP Novi Marof, DVD Komin.

– Posle je na mesto nesreće došlo još pripadnika našeg DVD-a. Stašno je bilo. Učinili smo sve što smo mogli da izvučemo stradale i unesrećene – rekao je Ivan Ivančan još uvek pod utiskom zbog teške nesreće.

Izvor: Jutarnji list, Nova

Strašna tragedija u Hrvatskoj: Vozač zaspao i odveo u smrt najmanje 11 osoba

OGLAS

Share via
Copy link