Magazin Srbija

Bjelogrlićev sin poziva svoju generaciju da izađe na ulice, mirno i dostojanstveno

aleksej bjelogrlić
Foto: Printskrin

Sin Dragana Bjelogrlića, Aleksej Bjelogrlić je u svom prvom gostovanju na televiziji iskoristio priliku da javno pozove svoju generaciju da se suprotstavi otimanju zemlje i vode, i da izađe na proteste u subotu.

Govoreći za N1 o svojim profesionalnim uspesima, ovaj dvadesetjednogodišnji mladić, iskoristio je priliku da pošalje poruku mladima, njegovoj genereaciji.

– Imam poruku za moju generaciju, mislim da smo dosta nabijali glavu u ekran i da smo dosta pričali da nas se sve ove stvari koje se dešavaju ne tiču.

– Mislim da nas se ovo što se sada dešava i te kako tiče, svih nas, a pogotovu nas mladih. Koga da se tiče ako ne nas?

– Mislim da treba da izađemo na ulice u subotu, naravno mirno i dostojanstveno. I da se usprotivimo svemu ovome što se dešava. Otimaju nam sve ali nismo se nadali da će i vazduh i vodu da nam otimaju – rekao je Aleksej.

On je pozvao svoju generaciju da izađe u subotu i suprotstavi se svim odlukama koje su donete.

Aleksej debitova kao dečak u filmu „Montevideo, Bog te video“.

Gledali smo ga u seriji „Žigosani u reketu“, u drugoj sezoni serije „Senke nad Balkanom“ tumačio je lik mladog boksera iz Jatagan male. Najmlađi je član JDP, gde igra i predstavi „Zagreb-Beograd via Sarajevo“.

-Ivo Andrić je brend srpski i jugoslovenski, bio mi je veliki izazov da pristupim liku Andrića, ali nisam hteo da se previše opteretim njegovim likom i delom, već da kroz tekst napravim svoj lik i radnju – rekao je o ulozi Andrića u toj predstavi.

Aleksej je za N1 rekao i da se ne opterećuje slavom.

-Nemam osećaj da sam nešto poznat, ako i osećam da sam poznat ne pripisujem to sebi već svom prezimenu, nalažost je tako, i nisam previše srećan zbog toga, ali nosim se sa tim, nosim ga sa ponosom – rekao je mladi Bjelogrlić.

MUP otvorio broj za prijavu blokada, čekićari mogu da se žale na nasilje golorukih sugrađana

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

401 Shares
401 Shares
Share via
Copy link