Balkan Magazin

Autobus smrti pripada agenciji „Besa“ iz Severne Makedonije

besa-trans
Foto: Facebook/Besa trans ilustracija

Agencija „Besa trans“ iz Severne Makedonije vlasnik je autobusa u kom je stradalo najmanje 46 osoba u nesreći u Bugarskoj, a njihov predstavnik koji se nalazi na mestu nesreće objaviće nakon uviđaja spisak umrlih, prenosi Nova.bg.

Kako se navodi na portalu Nova.bg, tri autobusa koja su takođe bila deo kolone vratila su se za Skoplje. Očekuje se da će predstavnik kompanije dati izjavu i o uzroku nesreće.

Proveravaju se, takođe, i uslovi u kojima se nalazi kolovoz.

Prema inicijalnoj informaciji, vozač autobusa je preminuo, a razmatraju se dva uzroka nesreće – ili je došlo do kvara koji je doveo do eksplozije ili je vozač autobusa zaspao (ili preminuo u toku vožnje), što je dovelo do udesa.

Autobus je u potpunosti izgoreo.

Prethodno je udario u bankinu koja ograđuje kolovoz sa desne strane, a zatim i u ogradu koja deli trake u suprotnim smerovima, prenosi portal Nova.rs.

Tu se zaustavio.

Podsećamo, premijer Severene Makedonije Zoran Zaev rekao je da u nesreći ima jedan poginuli državljanin Srbije, iako je srpska ambasada u prvi mah izdala saopštenje u kom se navodi da nema žrtava koje imaju srpsko državljanstvo.

Zaev: Među žrtvama nesreće u Bugarskoj ima Srba; MSP Srbije: Nema zvaničnih informacija

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

140 Shares
140 Shares
Share via
Copy link