Balkan Magazin

Zaev: Među žrtvama nesreće u Bugarskoj ima Srba; MSP Srbije: Nema zvaničnih informacija

bugarska-autobus
Foto: Youtube/Screenshot

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da među žrtvama tragične nesreće severnomakednoskog autobusa u Bugarskoj, ima i građana Srbije.

– U kontaktu sam sa premijerom (Bugarske) Stefanom Janevom… Najveći broj žrtava su građani Severne Makednije, ali ima i državljana Srbije – rekao je Zaev, javila je MIA.

On je dodao da je imao prilike da razgovara s jednim od preživelih koji mi je rekao da se čula strašna eksplozija.

– Uspeli su da slome jedan prozor i spasu nekoliko ljudi. Nažalost, drugi nisu uspeli. Radi se o strašnoj tragediji jer najveći broj stradalih su mladi ljudi: 12-oro dece mlađe od 18 godina, a drugi su od 20-30 godina – rekao je Zaev.

Iz Ministarstva spoljnih poslova za Telegraf.rs je rečeno da se čekaju zvanične informacije, te da je za sada reč samo o nagađanju da je u autobusu bilo i građana Srbije.

MIA prenosi da je autobus pripadao agenciji „Besa trans“ i da pre prevozio putnike sa ekskurzije u Istanbulu.

Kao moguće uzroke nesreće autobusa direktor bugarske policije Borislav Sarafov naveo je „grešku vozača ili za sada neutrvđenu tehničku neispravnost“ vozila.

Bugarskih ministar unutrašnjih poslova Bojko Raškov je rekao da je zaštitna ograda autoputa probijena i da je požar u autobusu možda izbio kao posledica varničenja u kontaktu vozila sa ogradom, preneli su lokalni mediji.

Najmanje 46 ljudi je poginulo među njima 12 maloletnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci.

Nesreću je preživelo sedmoro putnika koji su zbrinuti u bolnici u Sofiji i sada se nalaze u stabilnom stanju, izjavio je jedan zvaničnik službe hitne pomoći.

U Bugarskoj se zapalio autobus iz Severne Makedonije, 46 mrtvih, među njima 12 dece

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

84 Shares
Share via
Copy link