Magazin Beograd

Beograđanin u SAD zaustavljen zbog telefoniranja tokom vožnje, a preti mu 48 godina zatvora

Nenada Steljića sa Novog Beograda zaustavila je saobraćajna policija u Koloradu zbog korišćenja mobilnog telegona tokom vožnje. Taj prekršaj ne bi bio naročito skandalozan, da Nenad policajcu nije ponudio nekoliko kilograma marihuane.

Steljić, koji živi u Čikagu u Americi sa poslovnom vizom, u petak popodne zaustavljen je kod Jute nakon što ga je pripadnik policijske patrole iz Kolorada video kako se javlja na svoj mobilni telefon i piše poruke dok vozi, piše američki „Dejli Sentinel“.

Policajac je u svom izveštaju napisao da se iz Staljićevog automobila osećao „prejak miris sirove marihuane i osveživača vazduha“.

Na pitanje koliko marihuane ima u vozilu, Steljić, koji se kako je uputio ka prijateljima od Kalifornije do Denvera, rekao da nema ništa.

Kada je policajac istakao miris, Steljić mu se „izvinio i rekao da je marihuanu pušio ranije u kolima“.

Policajac je pretresao njegov terenac i pronašao šest velikih crnih torbi za smeće u kojima su bile manje vakuumirane kesice marihuane, koje su težile oko 70 kilograma!

nenad steljic
Foto: facebook

Steljić je u jednom trenutku rekao policajcu da je sam uzgajao biljku u San Francisku i da je prevozi ili u Čikago ili u Njujork.

Srbin je policajca zatim pitao da li i dalje snima njihov razgovor.

– Rekao sam gospodinu Steljiću da snimam, na šta mi je on rekao „Zašto ne isključiš to?“ On je potom rekao „Ostaviću ti nekoliko kilograma marihuane i onda možeš da me pustiš da odšetam“ – piše u izveštaju ovog policajca.

Steljić se suočava sa krivičnim delima podmićivanjem, kao i posedovanjem marihuane sa namerom da se distribuira. Ako bude osuđen za posedovanje, u zatvoru može biti 32 godine. Ako bude osuđen za podmićivanje, mogao bi da bude osuđen na četiri do 16 godina zatvora.

On se pojavio u Okružnom sudu Mesa u ponedeljak, gde je sudija naredio da ostane u pritvoru, umesto da plati kauciju od 25.000 dolara u kešu.

Uživaoci marihuane produktivniji, društveniji i zadovoljniji?

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku