Beograd Magazin

Roditelji sankama vukli decu u vrtić, Vesić posle 4 dana poslao radnike da očiste sneg

put-do-vrtica-zvezdara
Foto: Nova.rs/Video

Otkako je pao sneg, ogorčeni roditelji u vrtić „Zvezdani gaj“ u Beogradu dovode i odvode decu ni manje ni više nego sankama. Deo ulice Veljka Dugoševića u Zvezdarskoj šumi nije očiśćen, što predstavlja veliki problem roditeljima, kojih ima par stotina.

Tako je bilo sve dok zamenik gradonačelnika Beograda u toku današnjeg dana nije video tekst koji je objavio portal Nova.rs pod naslovom “Najizolovaniji vrtić u Beogradu, hvala Vesiću što se do njega mora sankama”.

Istog momenta Goran Vesić kao izuzetno brižna i odgovorna osoba poslao je radnike koji su se stvorili kod vrtića, očistili prilaz i sredili ceo predeo “kao apoteku”.

Put je sada prohodan a deca više ne mogu da se sankaju na putu za vrtić. Ali, Goran Vesić je na Instagramu pokušao da nasanka građane, napisavši:

– Hvala novinaru koji mi je ukazao na ovaj problem bez obzira na ironiju u naslovu, što je politika kuće za koju radi.

Čim sam video slike i tekst naložio sam da se očisti prilaz vrtiću. Da me je neko iz vrtića pozvao odavno bi problem bio rešen. Bilo kako bilo, nedopustivo je što prilaz nije ranije očišćen bez obzira što vozila Beograd puta nisu mogla da priđu. Zato smo poslali traktor Gradskog zelenila sa raonikom i radnike koji su ručno posuli so.

Ovo je primer kako svi zajedno, bez obzira na razlike, možemo da učinimo naš grad boljim mestom za život svih ljudi – pravdao se Vesić.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Goran Vesic (@vesicg)

Međutim, redakcija portala Nova.rs je nezvanično saznala i napisala u tekstu pre pojavljivanja nadležnih, da su zaposleni u vrtiću danas već četvrti dan bezuspešno pokušavali da dozovu gradske službe kako bi pristupni putevi ka vrtiću bili očišćeni.

Na kraju su čišćenje ispred samog objekta morali da organizuju sami kako bi sprečili moguće povrede roditelja i njihovih mališana. Sam parking vrtića više je ličio na klizalište no na mesto za parking vozila, napisali su oni ranije danas.

Situaciju je prokomentarisao i jedan od zabrinutih roditelja:

– Veliki problem je što se od jutros sve se ledi i automobili proklizavaju na uzbrdici prilikom uspona ka vrtiću, takodje je problem što se dva automobila ne mogu razmeniti na putu zbog nanosa snega. Takođe staze u Zvezdarskoj šumi ka vrtiću su prepune snežnih nanosa, situacija je alarmanta a gradskih službi nigde i posle 72 sata od početka padavina u Beogradu – rekao je za Nova.rs koji je dodao da je ulica očišćena do “Naučno tehnološkog parka Beograd” gde okreće linija 66 gsp-a, ali odatle do vrtića situacija je užas.

vrtic-zvezdani-gaj
Foto: Nova.rs/Čitalac

Dakle, Goran Vesić je čekao sve dok problem nije dospeo u medije pa poslao radnike da očiste sneg na putu do i ispred vrtića. Zatim je pokušao da se opravda, međutim, jednostavno ne ide…

Rezimirajmo, treća decenija 21. veka, Beograd, neočišćen prilaz vrtiću, zamenik gradonačelnika Beograda putem medija saznaje da je sneg zavejao prilaze vrtiću, te nakon 4 dana šalje radnike da očiste put. Rubrika, dogodilo se na današnji dan.

Goran Vesić jede sarme, sluša Kanje Vesta i udvara se klincima da glasaju za SNS kad porastu (VIDEO)

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

70 Shares
Share via
Copy link