Beograd Magazin

Još 5 beogradskih restorana našlo se u prestižnom Mišlenovom vodiču za 2024. godinu

Beograd restorani
Foto: Pixabay

Poznato je da se srpska prestonica kotira visoko na gastronomkoj lestvici širom Starog kontinenta. O tome svedoči i preporuka čuvenog Mišlen9vog vodiča za 2024. godinu, za čak 5 novih restorana, koje bi svaki poznavalac hrane trebao da obiđe u Beogradu.

Time se broj restorana koji su Mišlenovi inspektori istakli povećao na čak 22.

U novom vodiču prvi put su se našli restorani “Istok”, “Pinot”, “Na ćošku”, “Klub književnika” i “L’ Adresse”, sa titulom “Bib Gourmand”, prenosi Tanjug.

Vrhunska hrana po pristupačnim cenama

Nije baš zvezda, ali svakako nije ni utešna nagrada. “Bib Gourmand”, nazvana po Bibendumu, simpatičnom Mišlenovom čovečuljku i zvaničnoj maskoti kompanije, jeste jednako cenjen rejting koji prepoznaje prijatne ugostiteljske objekte, koji nude dobru hranu po pristupačnim cenama.

Paralelno dok inspektori Mišlenovog vodiča putuju i probaju specijalitete u ekskluzivnim restoranima širom sveta, istovremeno traže i restorane koji nude visokokvalitetnu hranu po pristupačnim cenama, piše B92.

Ovi akumulirani utisci rezultirali su stvaranjem posebne kategorije rejtinga kako bi se prepoznali takvi restorani.

Pored ovih pet novih restorana, svi oni navedeni u izdanju Mišlenovog vodiča za Beograd za 2023. godinu ponovo su potvrđeni i u izboru za 2024. godinu, saopštili su iz kompanije Mišlen.

“Mali bistroi i živopisna kuhinja”

U kategoriji preporučenih restorana i dalje se nalaze svi prošlogodišnji restorani. Tako su na listi: “Salon 1905”, “Gušti mora”, “JaM”, “Enso”, “Homa”, “Magellan”, “The Square”, “Legat 1903”, “Ebisu”, “Comunale Cafè”, “e Cucina”, “Mezestoran Dvorište”, “Langouste”, “Bela Reka”, “Metropolitan Grill” u hotelu Hyatt Regency, “Skylounge” u hotelu Hilton i “Twenty Two” u hotelu Metropol Palace.

– Naši inspektori su primetili da postoji veliki entuzijazam u oblasti restoranskih usluga, tako da su se u Beogradu sa velikom pažnjom usredsredili na male bistroe i živopisnu kuhinju.

Prethodni izbor je potvrđen, iako su se neki od kuvara promenili, vlasnici restorana potvrđuju da i dalje imaju sjajnu viziju hrane i pića – smatra međunarodni direktor Mišlenovog vodiča Gvendal Pulenek.

Izvor: B92

Beogradski lovački restorani koji će đakonijama od divljači raspametiti gurmane (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link