Beograd Magazin

Vlasnik beogradske picerije prodavao marihuanu u kutijama za picu, osuđen na 3 i po godine robije

pica-4

Uz naručenu picu često se služi koka kola. U ovom slučaju ponuda je bila „obogaćena“, mogli ste da poručite i marihuanu. Više ne.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na tri i po godina zatvora vlasnika picerije na Zvezdari V. Ð. jer je u tom lokalu preprodavao marihuanu, čak je pakujući u pice spakovane u kutije za isporuku.

Ovom odlukom su odbijene sve žalbe i potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je osuđen zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a u kaznu mu je uračunata i ranije izrečena pravnosnažna kazna zatvora od 3 meseca zatvora.

N. Š. osuđen je zbog neovlašćenog držanja na uslovnu kaznu od tri meseca zatvora s rokom provere od tri godine, navodi se u presudi.

Njima je takođe odlukom suda izrečena mera bezbednosti oduzimanja predmeta, pa je od V. Đ. oduzeto 59,75 grama opojne droge kanabis i 1 elektronska vagica, dok je od Šaćiragića oduzeto 1,89 grama.

V. Đ. je oduzeto 48.300 dinara, i 560 evra na ime imovinske koristi od krivičnog dela.

Prema presudi Ðorđević je 15. januara 2020. godine u piceriji u Beogradu neovlašćeno radi prodaje držao i prodavao kanabis. U lokalu je zaplenjeno 59,75 grama.

Prethodno je na neutvrđen način, kako navodi sud, i od nepoznatih lica nabavljao drogu, držao je u šanku picerije u kojoj radi i tog dana M. M. je na njegov zahtev, za 1.000 dinara prodao jednu PVC kesicu sa ukupno 1,89 grama droge.

T. Đ. je na njen zahtev za isti iznos prodao 3,46 grama, dok je ostatak u količini od 54,4 grama, kao i jednu elektronsku vagicu držao ispod šanka u PVC kesicama.

Jednu od tih kesa stavio je u kutiju sa spremljenom picom i dao J. K, pa je seo na mesto vozača u svoje vozilo, a J. K. na mesto suvozača, ali su ih presreli policijski službenici.

Ugašene Telegram grupe preko kojih se prodavala droga u Beogradu i Novom Sadu

123 Shares
123 Shares
Share via
Copy link