Beograd

Stanar Beograda na vodi poverovao u bajku, a sada živi tragediju (FOTO)

bg na vodi
Foto: Privatna arhiva

Jedan od stanara luksuznog kompleksa Beograd na vodi otkrio je javnosti svoje nezadovoljstvo načinom na koji su stanovi u ovom naselju urađeni. On je slikama dokumentovao sve manjkavosti svog novog stana.

Stanar upozorava sve one koji razmišljaju da kupe stan u ovom naselju da dobro razmisle i da se ne zaleću kao on. Stan je kupio kako bi započeo novi život sa trudnom devojkom, ali već mesecima ne može da sanira sav javašluk izvođača radova i reši mnogobrojne probleme.

–  Čim smo ušli u stan, imali smo šta da vidimo. Zidovi su bili krivi, bukvalno talasasti, zbog toga smo morali dodatno da ulažemo, odnsosno da spustimo plafon jer drugačije nije bilo moguće da se sredi. Pločice u kupatilu krive. U kuhinji kroz aspirator ulaze u stan mirisi iz drugih stanova, a u kupatilu kroz ventilaciju često se oseća miris iz kanalizacije, odnosno fekalija. Ventilacija se pali u 8h i gasi u 22h pravi nesnošljivu buku – započinje priču za nova.rs stanar koji je želeo da ostane anoniman.

Zapisnik-o-primopredaji-stana-Parkview-10-a-1024x7432 Zapisnik-o-primopredaji-stana-Parkview-4-a-1024x705

On kaže da je kvadrat plaćao i više od 3.000 evra, a da zbog svih problema ima prilično velika dodatna ulaganja. Svestan je da je odluka da kupi stan njegova, ali ne želi, kako kaže, da se drugi „zalete“ poput njega.

Navodi da pored njegovog stana i drugi ljudi imaju slične probleme, a da je i kompletna zgrada puna problema.

– Nakon kišnih dana dolazi do plavljenja u garaži, ne samo parking mesta već i zidnih površina, kao i prostorije između garažnog mesta i lifta. Cena garažnog mesta je 18.000 evra, garaža nije obezbeđen, niti pokrivena kamerama, pa se dešavaju obijanja vozila i krađe. Usled plavljenja često rade isušivači kako bi se suzbila vlaga – ističe ovaj stanar. U projektu je rečeno da zgrada ima 24h obezbeđenje, ali napominje da se stalno kradu creva protivpožarnih aparata, a da na njegove žalbe odgovorni nemaju odgovore.

Prilikom kupovine potpisujete saglasnost da majstori mogu da uđu u stan dokle god su radovi u toku, kaže on. Objašnjava da su imali situaciju kada su čak morali i policiju da alarmiraju.

3 lift-Foto-Privatna-arhiva-6-1024x1365
Foto: Privatna arhiva
lift-Foto-Privatna-arhiva-1-1024x1365
Foto: Privatna arhiva

– U junu prošle godine, moja devojka i ja smo doživeli, malo je reći, neprijatnu situaciju. Bez prethodne najave od strane atriuma desio se ulazak masjtora u prostorije stana. Momenat ulaska ne bi ni registrovali da nisu ostali tragovi obuće i blata koje je to lice unelo u stan. Kada smo videli tragove, odmag smo pozvali policiju koja je napravila uviđaj. Na kraju smo saznali da su nam majstori, bez prethodne najave, bili u stanu – opisuje još jednu u nizu neprijatnosti.

IMG-20210114-WA0019
Foto: Privatna arhiva

Zanimljivo je da se direktor Beograda na vodi Nikola Nedeljković sam proglasio za upravnika zgrade ispred svih stanara, što poništava efekat žalbe nezadovoljnih stanara.

– Svi problemi koje sam do sada ukazivao nisu rešeni. Samo želim da upozorim javnost da nije sve tako idealno kako se prezentuje, štaviše, potpuno je drugačije – zaključuje razočarani stanar.

Protest protiv projekta “Novi Sad na vodi”: Ova borba neće biti laka, ali sprečićemo vlast da pomeri nasip

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Živim od septembra meseca u Beogradu na vodi u zgradi Parkview, mi zaista nikakvih neprijatnosti nismo imali čak je sve i bolje nego što smo očekivali. Nije mi zaista jasno kad i gde su nastale ove gotografije, jer ja nešto slično nikada nisam videla. Zgrada je perfekto odzavana kao i garaže. Nikada do.sad nisam videla nikakvu vodu. Takođe o ventilaciji, mirisima…ne znam o čemu čovek priča. Cela zgrada miriše na čisto. Svako jutro cela ekipa spremačica da profesionalnim sprava čisti zgradu.

  • Takođe, pre nego što vam predaju stan vi dođete i popišete da li ima nešto krivo, ogrebano i sl i oni Vam to poprave. Kod nas nije bilo ništa, a komšije su tražile neki prozor da im se zameni iako je imao samo 1 malu ogrebotinu. Tako da ovaj gospodin je tađe ovu pločicu trebalo da projavi pre nego što je preuzeo stan, a ne sad da nam pljuje naselje. Verovatno čovek nije svestan da tako pljuje i sam sebe.

    • Pa mozda su se svi ovi problemi “pokazali”nakon upotrebe(i vlaga,i mirisi od komsija,i kriva plocica),za tu cenu ipak treba imati sirinu sagledavanja i toleranciju u smislu otklanjanja nedostataka.

  • Posto je stanar anoniman vest je lazzzz. Daj ime I prezime a ne ovako moze bilo ko sta da kaze za bilo ko ga I ostane anoniman… Sio mi ga djura

347 Shares
347 Shares
Share via
Copy link