Svet

Carinici zaplenili 3 uskršnja zeca, umesto od čokolade, napravljeni od čistog ekstazija

uskršnji zec
Foto: Profimedia

Belgijski carinici zaplenili su na briselskom aerodromu Zaventem tri čokoladna zečića, pošto je analizom utvrđeno da su napravljeni od čistog metilendioksimetamfetamina (MDMA), odnosno psihoaktivne droge poznatije kao “ekstazi”.

Pošiljka je deklarisana kao suvenir ukupne vrednosti 145,2 evra, prenosi Telegraf.

– Ono što je u početku izgledalo kao ukusna poslastica za decu, nakon analize se pokazalo da je čisti MDMA, namenjen za proizvodnju tableta ekstazija, rekao je portparol Federalne javne službe za finansije, Fransis Adins agenciji Belga.

On je naveo da se ne može utvrditi tržišna vrednost proizvoda, ali da će u svakom slučaju zaplenjena roba biti uništena.

Paket od 1,8 kilograma presretnut je u pošti na aerodromu pomoću Ramanovog spektroskopa, ručnog skenera koji može da identifikuje supstance po hemijskom otisku prsta. Paket je poslat sa adrese u Belgiji, za koju se ispostavilo da ne postoji.

Glavna belgijska luka u Antverpenu sve više postaje kapija u Evropu za šverc droge iz Latinske Amerike zbog svog geografskog položaja, ali je i sama zemlja postala centar za sintetičke droge koje se proizvode u Evropi, a zatim šalju širom sveta, piše Brisel tajms.

Izvor: Telegraf.rs

Zaplena ekstazija vredna milion € zapravo je bila gomila Haribo bombona

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
48 Shares
Share via
Copy link