Magazin

Bečka policija se oglasila o slučaju nestale devojčice: Dete sa snimka nije Danka

nestala-devojcica-danka-ilic

Bečka policija saopštila je da je razjašnjen identitet osoba sa snimaka, koje je u Beču napravio državljanin Srbije, i da je sa njima uspostavljen kontakt. Isključuju povezanost sa nestalom Dankom Ilić.

Bečka policija saopštila je da je razjašnjen identitet osoba sa snimaka, koje je u Beču napravio državljanin Srbije, i da je sa njima uspostavljen kontakt, prenosi RTS.

„Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim slikama i nestale devojčice može se jasno i bez ikakve sumnje isključiti“, navodi se u saopštenju.

Kancelarija bečke državne kriminalističke policije nastavlja istragu o sumnji na otmicu deteta, dodaje se u saopštenju.

Austrijski sajt „Kosmo“ objavio je da je locirao jednu od dve žene koja se pojavljuje na snimku iz Beča sa devojčicom koja liči na nestalu Danku Ilić, koja je rekla da je na snimku njena ćerka i da je sve razjasnila u policiji, prenosi Fonet.

Kako piše ovaj portal, novinari su u kontakt sa ženom A. C. S. (36) stupili preko grupe na Fejsbuku, a reč je o rumunskoj državljanki koja živi i radi u Beču.

Sada je policija došla u moju kuću, sve sam im ispričala i na kraju su se izvinili za patnju koju sam pretrpela. Zamolili su me da dođem sutra kod njih da potpišem protokol. Samo želim da ova priča ostane iza mene i da pokušam da je zaboravim, rekla je mlada Rumunka za „Kosmo“.

Dan deseti

Policija nastavlja intenzivan rad. Proveravaju se sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom devojčice.

Osim austrijske policije koja natavlja da radi na slučaju nestanka devojčice, i slovenačka policija pozvala je građane da prijave ako imaju bilo kakvu informaciju o nestaloj Danki, prenosi slovenački portal 24UR.

„Ukoliko imate bilo kakvu informaciju, možete nazvati hitnu službu slovenačke policije na broj 113“, navela je policija.

Majka nestale devojčice:”Samo da se vrati živa i zdrava, bole me sve spekulacije”

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link