Magazin

Beč želi da postane prvi grad u Evropi potpuno pokriven 5G mrežom

Trenutna situacija izazvana pandemijom koronavirusa pokazala je koliko je digitalna komunikacija postala važna za sva područja života.

Član bečke gradske vlade za digitalizaciju Piter Hanke (Peter Hanke) je zato postavio cilj: „Beč bi trebao postati prvi grad u Evropi potpuno pokriven 5G mrežom.“

Programom finansiranja vrednim 20 miliona eura Grad Beč sada osigurava da se brzo izvrše potrebna ulaganja u širenje mreže, javlja FENA.

– Za Beč kao najbolji grad za život neophodna je dobra ponuda komunikacijske tehnologije. Uz širenje širokopojasne mreže pomoću optičke tehnologije, mobilna komunikacija jedno je od osnovnih obeležja koja čine izvanredno mesto za život i savremenu poslovnu lokaciju s najnovijom tehnologijom.

5G je najnovija generacija mobilne mreže i mobilni internet postaje sve važniji. To primećujemo i sada u krizi. Zato podržavamo brzo širenje 5G mrežu u Beču sa 20 miliona evra – rekao je Peter Hanke, član gradske vlade za finansije i digitalizaciju.

Direktor A1 (Telekom Austria Group) Markus Grausam naglašava je digitalizacija danas važnija nego ikad i može nam pomoći da bolje prevaziđemo ovu krizu.

– Dobro razvijene, stabilne širokopojasne mreže osnova su za iskorištavanje digitalnog potencijala, a 5G je ključna tehnologija za digitalizaciju poslovne lokacije. Početkom godine započeli smo s najvećom 5G mrežom, u Beču već postoji 60 lokacija.

Za dalje širenje, novi program finansiranja Grada Beča za korišćenje vlastitih gradskih baznih stanica važan je doprinos 5G strategiji i digitalnoj budućnosti – rekao je Grausam.

Šta su teorija zavere, a šta stvarne opasnosti 5G mreže

oznake

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

275 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap