Beograd Magazin

Beba koja je bačena u kontejner je živa, zdrava i voli da se mazi

Priča o muškom detetu kojeg je majka bacila kontejner u Žarkovu potresla je Srbiju. Kako je ustanovljeno, majka je patila od postporođajne depresije, a tom slučaju pisali smo OVDE.

Srećom, ova priča ima veoma lep nastavak. Beba je trenutno u jednoj medicinskoj ustanovi u Beogradu, gde je osoblje veoma posvećeno. Dečak je okružen pažnjom i ljubavlju.

Brojni čitaoci su se javili našoj redakciji da ponude pomoć ili da bar saznaju nešto više stanju bebe. Podatke o njoj ne mogu da dobiju oni koji nisu registrovani hranitelj kome bi eventualno dodelili dete na staranje ili neko ko je u procesu usvajanja.

Ipak, ono što smo saznali daje nadu da beba neće imati prepreka za lepu budućnost.

Bebu nakon lečenja čeka proces oporavka, pa potom proces usvajanja.

Nažalost, iz medicinske ustanove ne mogu da saoštavaju detalje. Zapravo, to je možda i na sreću, jer oni čini sve da dete zaštite.

Što se tiče medicinskih radnika, oni daju sve od sebe da oporavak prođe što brže i bezbolnije.

Jedan od čitalaca koji je obilazio tu medicinsku ustanovu, rekao ne da je dete vrlo negovano, radosno.

– Sestre stalno ulaze kod bebe, lekari, svi je maze, ljube, brinu o njoj. Na bebi se vidi da joj je poklonjena sva moguća pažnja i briga, tako da je u pravim rukama, a i iz sopstvenog iskustva u ovoj ustanovi mogu reći da je tako – kaže naš sagovornik.

Napomenimo, dete ostavljeno u blizini žarkovačkog groblja, peta je napuštena beba u Srbiji od početka godine, a stručnjaci ukazuju da se razmišlja o zakonskim rešenjima i institutima koji se primenjuju u nekim zemljama, što bi bila vrsta prevencije u ovakvim slučajevima.

Sa čime se sve susreću mame koje doje na javnom mestu u Srbiji?

185 Shares
185 Shares
Share via
Copy link