Magazin Novi Sad

Novosadska agencija “Barcino Tours” vratiće novac svim turistima kojima je otkazano letovanje

barcino-tours
Foto: Facebook/Barcino tours

Na adresu Udruženja potrošača “Efektiva” stigle su brojne pritužbe građana kojima je agencija “Barcino Tours” otkazala letovanje, a sada ne mogu da povrate novac koji su uplatili.

Efektiva je upozorila građane da ne uplaćuju aranžmane preko ove agencje, jer im je, kako su navelli, 1. oktobra istekla polisa osiguranja.

U pomenutoj agenciji su za portal Nova.rs negirali informacije koje je objavila Efektiva, uz obrazloženje da je bilo otkazivanja letovanja, ali da su svojim putnicima vratili novac.

Udruženje potrošača “Efektiva” na svojoj fejsbuk stranici objavilo je da Udruženju uveliko stižu žalbe prevarenih putnika koji su ove sezone uplatili aranžmane preko agencije “Barcino Tours”.

Kako su naveli, građani su u svojim pritužbama prijavljivali da im je agencija naplatila aranžaman pa otkazala putovanje, te da sada ne mogu da povrate svoj novac.

Takođe su preneli i da su turisti koji su letovali u Grčkoj, od vlasnika apartmana dobijali informacije da im agencija nije uplatila “ni dinar”, iako su putnici u potpunosti isplatili svoje letovanje.

Na saznanje da je agenciji “Barcino Tours” 1. oktobra istela polisa osiguranja, Efektiva je uputila zvaničan dopis Ministarstvu turizma i nadležnoj inspekcji da reaguju, kako bi putnici kao potrošači bili zaštićeni od uplaćivanja aranžamana preko agencije koja nema garanciju putovanja.

Dejan Gavrilović iz “Efektive” za Nova.rs kaže da za sve što su do sada objavili na društvenim mrežama imaju dokaze u vidu prepiski oštećenih građana sa agencijom.

“Barcino”: Bilo je otkazanih letovanja, ali ne našom krivicom

Direktor agencije Vladimir Bogićević za pomenuti portal je potvrdio da je tokom septembra bilo otkazivanja aranžmana za letovanje u Turskoj, ali ne krivicom agencije, već kako je naveo, zbog slabog interesovanja.

S druge strane, naveo je i da su svi aranžmani u Grčkoj realizovani bez ikakvih “izmena u hodu”.

– Otkazana su tri leta za Antalijsku regiju u septembru. Interesovanje za letovanje u Turskoj je ove godine bilo dosta slabije nego ranijih godina. Ali i u vreme dobrih sezona, otkazivanje letova na kraju sezone nije neuobičajeno. I to ne mislim samo na našu agenciju, već generalno. Ovog leta se nijednom jedinom putniku u Grčkoj nije desilo da mu bude uskraćen smeštaj, ili da je smeštaj bio zamenjen, jer je uplaćeni bio nedostupan. Takodje, ne postoje putnici u Grčkoj kojima su otkazani aranžmani – rekao je Bogićević.

Direktor agencije je negirao da putnicima kojima su otkazani aranžmani nije vraćen novac i istakao, da je, “koliko on zna”, svima vraćen novac, te pozvao sve koji su oštećeni da se jave, uz tvrdnju da će im “momentalno biti vraćen novac” od otkazanih letovanja.

Takođe je istakao i da agencija “Barcino Tours” poseduje aktivnu polisu osiguranja.

– Tačno je da je stara polisa istekla 1. oktobra ove godine, ali je tačno i da je nova polisa krenula s važenjem od istog datuma, tako da tu nemamo problema, niti imamo dana pauze, odnosno dane koji nisu pokriveni polisom osiguranja – zaključio je direktor agencije “Barcino Tours”.

Uhapšen vlasnik novosadske turističke agencije “City travel”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link