Magazin

Sećate li se ove devojčice? Srećan ti 19. rođendan i izvini što ništa nismo uradili za tebe

Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić”, potresnim rečima podsetio nas je pre dva dana na Fejsbuku na tragičan i nikada rešen slučaj nestanka Barbare Vitez.

“Sećate li se ove devojke? Nestala je 25.11.2016, a do dana današnjeg o njenoj sudbini ne znamo ništa.‬ Sutra će Barbara Vitez napuniti 19 godina. Srećan ti rođendan i izvini što nismo uradili ništa za tebe i tvoju porodicu.”

‪Sećate li se ove devojke ? Nestala je 25.11.2016. a do dana današnjeg o njenoj sudbini ne znamo ništa .‬‪Sutra će…

Gepostet von Igor Jurić am Mittwoch, 12. August 2020

Za Barbarom se traga od 2016. godine, a nestanak devojčice iz Sente obavijen je velom misterije. Pravu istinu već više od tri i po godine surovo kriju talasi mutne Tise.

Jer, Tisa, ta mutna i mirna, ali opasna reka, jedini je svedok događaja koji se desio na mostu koji spaja Banat i Bačku.

Roditelji veruju da je Barbara, ipak, živa. Veruju da je juče zaista napunila 19 godina i da će im se jednog dana javiti – Iz Mađarske, Rumunije, Novog Sada…

Da li će reka osloboditi Barbarino telo i potpuno slomiti srce majci Melindi i ocu Endreu?

Jer, zvanično, Barbara je pala s mosta. Ali, nikakav upečatljiv trag ni dokaz, osim izjave vršnjaka, ne postoji.

Navodni pad u reku dogodio se 25. novembra 2016. godine oko 22 sata. Barbara se sa društvom vraćala sa rođendana, a u igri se popela na stub mosta i tako upala u reku, podseća portal Telegraf.

Istraga prihvata ovu verziju događaja – Barbara se na mostu okliznula, pala je u vodu i tako okončala život. Ali, uzaludni su bili pokušaji ronilaca da je pronađu u mulju rečnog dna. Ne bi bio prvi put da Tisa dugo krije svoje žrtve, ali, telo ipak, kad-tad mora da se pojavi.

A Barbaru njeni roditelji još čekaju.

Vremenom su počeli da se pale alarmi u mestima koja su mnogo dalje od razmeđa Banata i Bačke – ljudi su se javljali i govorili da su Barbaru navodno viđali u Grčkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Albaniji…

Pojavljivale su se čak i fotografije.

U međuvremenu, njena porodica doživela je još jedan težak udarac. Barbarini roditelji izgubili su i sina Atilu (25), koji je preminuo od gripa.

Nada da je Barbara živa još postoji, ali očaj i osećaj nemoći da joj se pomogne slamaju, bole i opominju.

6 reči Igora Jurića su kao 6 noževa direktno u srce

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
60 Shares
Share via
Copy link