banja-erzebet-morahalom
Youtube printscreen
Putovanja

Banja Eržebet: zimska idila, letnji raj u Morahalomu

Banja Eržebet u gradu Morahalom u Mađarskoj sve je popularnija u novosadskim agencijama. Razloga je mnogo, povoljan je smeštaj i pristupačne cene, a jedan od njih svakako je i to što nam je ova banja odnosno spa centar, veoma blizu, pa se autom stiže za nekih 2 sata. Grad je udaljen oko 15km od graničnog prelaza Horgoš, a ako želite da izbegnete gužve, i stignete brže, savetujemo vam da idete preko novog graničnog prelaza Bački Vinogradi, od kojeg je banja udaljena tek nekoliko kilometara. Za parking ne morate brinuti, jer je besplatan za sve goste.

banja-erzebet (3)
Foto: privatni album

Banju Eržebet možete posetiti i leti i zimi, a svako godišnje doba ima svoje prednosti. Na raspolaganju su vam 14 pokrivenih i 9 otvorenih bazena, a zabava je zagarantovana za sve, bebe, đake, studente, parove i penzionere. Voda u banji je lekovita i stiže sa dubine od 660 metara. U najtoplijem bazenu temperatura vode doseže skoro 40 stepeni i sadrži alkali hloride i jod. Zbog ovoga odlična je za  lečenje oboljenja kičme, reume mišića i lečenje ginekoloških problema. U gotovo svim bazenima možete uživati u hidromasažama koje su odlične za leđa i kičmu.

banja-erzebet (1)
Foto: privatni album

U banju možete doći i da se zabavite. Za decu su tu tobogani, na otvorenim ali i na zatvorenim bazenima, kao i mini igraonica. U sklopu banje imate nekoliko restorana gde možete pojesti tradicionalni mađarski gulaš, langoš, ili pojesti nešto od brze hrane. Takođe, hranu možete spremiti i sami, jer unos hrane i piće nije zabranjen.

banja-erzebet (4)
Foto: privatni album

Za one koji vole saune, banja Eržebet je pravi izbor. Tu je nekoliko vrsta sauna, uključujući i aroma saunu, infra i finsku. Osim sauna, možete uživati i u parnom kupatilu, a sve ovo uključeno vam je u cenu ulaznice koja iznosi oko 5 evra po osobi. Posle saune predlažemo da uđete u ledeni bazen, ili da se istrljate ledom, kako bi poboljšali cirkulaciju. Za rekreativce ali i profesionalce, tu je i olimpijski bazen koji je zimi natkriven, pa se koristi tokom cele godine.

Bazen koji je napolju, možete koristiti i zimi, jer je voda u njemu topla, pa je pravi doživljaj gledati sneg i kupati se u vreloj vodi. Ako vam se u banji dopadne, i poželite da ostanete ovde nekoliko dana, smeštaj možete naći u sklopu kompleksa, a na raspolaganju su vam zanimljivi porodični paketi, paketi za mlade ili parove. Takođe, možete koristiti neki od 30 wellnes tretmana koji se dodatno naplaćuju, kao i teretana, frizerski salon i solarijum.

banja-erzebet (5)
Foto: privatni album

Nadamo se da smo uspeli da vam dočaramo atmosferu u najbližoj banji u Mađarskoj, a ako se odlučite da je posetite, možete to učiniti preko mnogobrojnih novosadskih agencija, gde je cena prevoza oko 1.500 dinara. Ne sumnjamo da ćete se lepo provesti, ma kada je posetili, a mi vam preporučujemo da to učinite već ove zime, jer ćete se sigurno lepo odmoriti, i uživati u toplom đakuziju dok sneg veje.

Pogledajte najpopularnije masaže među Novosađanima

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš