Balkan Magazin

Estradnjaci za veče zarade 10.000 evra, “kraljevi bakšiša” stan u Beogradu: Lista najplaćenijih u Srbiji

Printscreen/Instagram/karleusastar/acopejovic/teodoradzehverovic

Iako su se mnogi pevači žalili što nisu mogli da nastupaju zbog kovida, jer je to drastčno smanjilo njihove prihode, čini se da su proteklih meseci sve nadoknadili. Tokom leta velike zvezde za nastupe uzimale su basnoslovne sume novca, ali i manje popularni estradni umetnici su vrlo lepo zaradili.

Izuzev velikih solističkih koncerata koji zahtevaju dugu pripremu i ulaganja, estrada najviše para uzima u noćnim klubovima i splavovima. Nakon popuštanja epidemioloških mera, neki pevači rade skoro svaku noć bez pauze, jer se omladina uželela provoda, piše Nova.rs.

Postoje i oni izvođači koji za samo sat i po do dva stave u džep preko 10.000 evra, a evo koji su pevaći najplaćeniji.

Aca Pejović

Cena Aca Pejovića navodno je sa 10.000 evra skočila na 12.000 evra. Čak ni te 2.000 evra više vlasnicima klubova ne smetaju, jer im je svima u interesu da im baš on peva budući da na njegovim nastupima nikada nije prazno.

Aleksandra Prijović

Aleksandra Prijović ozbiljno je krenula da radi. Njen nastup košta 10.000 evra, te je jedna od najplaćenijih mlađih pevačica koje su potekle iz takmičenja „Zvezde Granda“.

Iako nije bila pobednica muzičkog šou programa, ona je dosta ulagala u pesme i spotove, pa je samim tim postala tražena.

Saša Matić

Saša Matić je pevač za svaku vrstu koncerata i proslava. Iako se cena obično koriguje, on uzima 10.000 evra po nastupu, mada s druge strane zavisi sve od toga u kom gradu peva, da li je klub ili proslava, radni dan ili vikend.

Teodora Džehverović

Teodora Džehverović varira sa cenom između 9.000 i 10.000 evra. Iako su mnogi mislili da ništa neće napraviti u karijeri, jer je neko vreme bila učesnik rijaliti programa, ona se pozabavila pesmama i spotovima i napravila nešto neviđeno na našim prostorima.

Jelena Karleuša

Honorar Jelene Karleuše i dalje se ne zna, ali sigurno je da nije ispod 10.000 do 15.000 evra.

karleusa_850x
FOTO: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Međutim, mnogi kažu da kad je ona u pitanju vlasnici klubova ni ne pitaju za novac. Tu se pita samo Jelena koja inače bira gde će da nastupa.

Buba Koreli i Džala Brat

Bili su jedni od najtraženijih repera, a onda im je popularnost naglo opala zbog bahatog ponašanja i diskutablinih stavova. Sarajevski dvojac je navodno uzimao oko 15. 000 evra za dva bloka po 45 minuta. Doduše, nije cela zarada njihova, jer jedan deo pripada menadžmentu i ostalom timu ljudi koji je s njima u priči.

Darko Lazić “kralj bakšiša”

Pevač Darko Lazić je već neko vreme prvi na listi kraljeva bakšiša. Kako je jednom prilikom otkrio, za jednu tezgu u Beču, zaradio je 50.000 evra za veče, i to bez deljenja sa ostalim muzičarima.

darko-lazic-3
Foto: Instagram/Darko Lazić

– Često sam pevao na romskim, vlaškim i rumunskim slavljima. Ne stidim se to da kažem, i oni su moja publika. Osim toga, tu se dobija najveći novac. Najviše što sam uzeo je oko 50.000 evra bakšiša za jedno veče! Bilo je tu i više para, ali nije sve bilo samo za mene, već su ostatak dobili ostali muzičari – ispričao je nedavno Darko.

Ljuba Aličić

Pre nekoliko godina na Jutjubu se pojavio video snimak sa jedne proslave u Nemačkoj, na kojoj je pevač Ljuba Aličić uzeo bakšiš od 25.000 evra, za samo nekoliko minuta. A pevač je to i sam potvrdio u jednoj emisiji.

– Gostovao sam u Berlinu na jednoj svadbi i čovek je pravio rođendan svom sinu. Pozvao je mene, Darka Lazića, i još neke pevače… Aleksandru Prijović, Šerifa Konjevića, ne sećam se baš tačno. I kaže meni: ‘Otpevaj mi pesmu ‘Njen oproštaj“, i ja kako sam počeo da pevam, on je krenuo da daje novčanice od 500 evra. I stvarno nisam mogao da sve stavim u ruke, pa sam stavljao u džepove. To se sve podelilo na nas sve, nisam ja samo uzeo – ispričao je Ljuba tada.

„Dara Bubamara pre i posle fotošopa su 2 različite osobe“ (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

72 Shares
Share via
Copy link